Nordland fylkes eldreråd til Murmansk

Eldrerådet drar til Murmansk for å lære om den samiske urbefolkningen og eldre generelt i Murmanskområdet. Og for å foreslå en felles konferanse til neste år.
Klikk for stort bildeHer er eldrerådet på tur til Murmansk- Fra høyre Grethe Bang, Mai-Helene Walsnes, Ingolf Kvandahl og Joakim Sennesvik

Turen er et samarbeid med organisasjonen Barn av den store fedrelandskrigen, som er det nærmeste man kommer en «eldreorganisasjon» i Murmansk. 

Ønsker en felles Generasjonskonferanse i 2019


- Vi ønsker å lansere ideen om en felles Generasjonskonferanse i 2019. Det hadde vært flott å kunne arrangere en slik konferanse i samarbeid med tilsvarende organisasjoner i Murmansk til neste år, sier Grethe Bang fylkestingets representant i eldrerådet.

Generasjonskonferansen har vært arrangert av de tre medvirkningsorganene; Ungdommens fylkesråd, Rådet for likestilling av funksjonshemmede og fylkeseldrerådet siden 2007. 

Flere møter


Eldrerådet skal møte varaminister Svetlana Videneeva i departementet for sosial utvikling og og organisasjonen Barn av den store fedrelandskrigen. I tillegg skal de besøke Generalkonsulatet. En dag er satt av til besøk i Lovozero, hvor hovedtyngden av russiske samer bor. 


Turen er støttet av Barentssekretariatet og fylkeskommunen gjennom Samiske tilskudd til aktiviteter og språktiltak.