Rådet for personer med funksjonsnedsettelse i Nordland

Klikk for stort bildeRådet for likestilling av funksjonshemmede i Nordland er et rådgivende organ for fylkeskommunen, statlige etater på fylkesnivå, kommuner og andre offentlige instanser og institusjoner.

Vi arrangerer samling for nye og gamle rådsmedlemmer 17. og 18. mars 2020 på Scandic Bodø hotell. Rådene har mye til felles, men noe særskilt. Deltakere blir delt i forskjellige grupper der relevant.

Invitasjon er sendt til din kommune. Påmeldingsfristen er utsatt til torsdag 13. februar kl 12:00.

Påmelding gjør du her. 

 

Spørsmål til Nick Williams nicwil@nfk.no / 47819294 eller Tone-Lise Fische tonfis@nfk.no / 97523570

Mann forteller som uninversell utforming til en gruppe mennesker som hører på.

- Reisende med ulike former for funksjonsnedsettelser er en stor kundegruppe både i Norge og i verden for øvrig. De fleste vil i løpet av livet ha behov for tilpasninger. Eldre, barnefamilier, personer med funksjonsnedsettinger, har alle et felles behov for tilpasninger, som ikke alltid er ivaretatt av reiselivet og offentlig transport, sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF).

Dame peker på persienne til mann i rullestol

Nordland fylkeskommune har fått 9,6 millioner kroner fra Samferdselsdepartementet til en ekstra satsing på tilrettelagt transport for de som trenger det mest.

Adrian Lund, kjent blant annet fra 71 grader Nord, fikk Nordland fylkeskommunes Døråpner-pris overlevert under fylkestinget på Mo i Rana i dag, til stående applaus fra en samlet sal.

Ansvarlig

Hilde  Holand
Leder for rådet for personer med funksjonsnedsettelse
Rådgiver, Rådet for personer med funksjonsnedsettelse i Nordland (RPF)