- Tourette er min største ressurs

Klikk for stort bildeAdrian Lund, kjent blant annet fra 71 grader Nord, fikk Nordland fylkeskommunes Døråpner-pris overlevert under fylkestinget på Mo i Rana i dag, til stående applaus fra en samlet sal.

-Tusen takk for denne prisen. Jeg kommer til å fortsette jobben med å spre kunnskap om min tilstand. Og spre budskapet om at alt er mulig, selv om man er annerledes, sa Adrian Lund i sin takketale til fylkestingsforsamlingen.

-Faktisk er min Tourette en "icebreaker" i mange situasjoner i livet, og på mange vis min største ressurs, la han til.

Adrian Lund har gjennom en årrekke vist  en sjelden åpenhet om både hvordan det er å oppleve å ha Tourettes og den mobbing som han opplevde som konsekvens. Det er ikke vanskelig å tenke at barn med Tourettes fremdeles vil bli utsatt for mobbing.

"Hans fremstillinger i det offentlige rom er et bidrag til å hjelpe andre i samme situasjon til å takle hverdagen og vil kunne forebygge mobbing", heter det i begrunnelsen for hvorfor Andrian Lund skal få prisen.

Adrian Lund har hele livet hatt utfordringer med Tourettes syndrom. Han har vært med i reality-tv showet 71grader - Nord. Her ble vi kjent med han som en positiv mann med ståpåvilje.

Han opptrer nå som foreleser mentor. Han oppfordrer alle til å se muligheter, og ikke begrensninger, selv om en skulle ha helsemessige- eller andre utfordringer. Dette gjør han på en solid måte, som virkelig gir positiv energi og tankemåte til tilhørere.

Se opptak av hele prisutdelingen