Aktuelt

Det prisbelønte teaterkompaniet Wakka Wakka spiller sammen med musikere fra MiNensemblet i den svarte komedien og fantastiske dukkemusicalen MADE IN CHINA - Klikk for stort bildeDet prisbelønte teaterkompaniet Wakka Wakka spiller sammen med musikere fra MiNensemblet i den svarte komedien og fantastiske dukkemusicalen MADE IN CHINA

Vefsn  1

Prisen for beste barne- og ungdomskommune ble i dag delt ut på fylkestinget. Isak Kvandal fra Vefsn ungdomsråd syntes det var rart at de ikke hadde fått prisen før, for å bo i Vefsn er helt fantastisk.

Made in China- Wakka Wakka

Det prisbelønte teaterkompaniet Wakka Wakka spiller sammen med musikere fra MiNensemblet i den svarte komedien og fantastiske dukkemusicalen MADE IN CHINA. Etter syv (!) uker med utsolgte hus på off-Broadway i New York står nå endelig Nord-Norge for tur.

Ungt arrteam2017

UKM Nordland utlyser nå 3-4 engasjement for ungdom som arrangører i Ungt arrangørteam Nordland for året 2018.

ALO 1

1715 elever skal på 7 dager få møte den samiske gruppa ALO igjennom Den kulturelle skolesekken i Nordland. Produsent Steinar Pleim Johansen er stolt over å presentere en samisk-produksjon til Ofoten, og håper det blir et minnerikt møte.

Elever som arrangør 1

I uke 36 gjennomførte DKS Nordland, ved Steinar Pleim Johansen og Stig-Rune Holien, elever som arrangørkurs i Lofoten og Vesterålen. Dette med tanke på at elevene med denne kompetansen skal være lokalarrangør på skolene for DKS Nordland.

 

Ravi 1

Ravi høstet gode kritikker da han i sommer slapp to nye singler «Disaora» og Høi» og i høst er han klar for turné med Den kulturelle skolesekken i Nordland. Produsent Steinar Pleim Johansen er veldig glad for at Ivar Christian Johansen, som han egentlig heter, ønsker å turnere i Nordland og garanterer ungdommene et minnerikt møte med Ravi.   
 

 

Makt og avmakt 1

Etter å ha rørt innsatte i Bodø fengsel og festivalpublikum i Stormen teater- og konserthus under Bare Dans. festival i Bodø nå i helga, er "Makt og avmakt" endelig klar for turné.  Turen går til Lofoten og Vesterålen hvor 18 forestillinger i regi av Den kulturelle skolesekken i Nordland venter.

 

 

Kajander er klar for turné i DKS Nordland 1

Da vi la ut programmet for kommende sesong i DKS Nordland var en av produksjonene satt som "To be announced".  Og nå kan skoleelever i Hemnes, Rana, Lurøy, Træna og Nesna glede seg.
Kajander høstet nylig full jubel under VG-lista på Leknes, og i høst er han klar for turné med Den kulturelle skolesekken i Nordland.
Produsent Steinar Pleim Johansen er veldig glad for samarbeidet med Nordic live og tror ungdommene vil få et minnerikt møte med Kajander.      

Nordland fylkeskommune og Ungdommens fylkesting i Nordland har et etablert en pris for årets barne- og ungdomskommune i Nordland. Denne kåringen skal foregå årlig. En jury bestående av representanter fra UNGkultur-avdelingen og Ungdommens fylkesråd vil velge ut en vinnerkommune.  Vinnerkommunen får en gavesjekk på kr 50.000 til bruk rettet mot målgruppen barn og unge. Prisen deles ut på fylkestinget til høsten.   

Vi tilbyr nå eger kurs for lærere som har programfaget Sal og Scene.

Kursinnhold:

 

Sal og scene – læreplanens innhold – didaktisk tilnærming til faget – tips og råd
Hvordan samarbeide med lokalt kulturliv?
Teoretisk del, og en praktisk del som går på å bli kjent med utstyr i sceneteknikk
Nettverksdanning

Fant du det du lette etter?