Aktuelt

figurteateretDas Bootshaus - TYheater Im Wind - Klikk for stort bilde Oona Torgersen

Kajander er klar for turné i DKS Nordland 1

Da vi la ut programmet for kommende sesong i DKS Nordland var en av produksjonene satt som "To be announced".  Og nå kan skoleelever i Hemnes, Rana, Lurøy, Træna og Nesna glede seg.
Kajander høstet nylig full jubel under VG-lista på Leknes, og i høst er han klar for turné med Den kulturelle skolesekken i Nordland.
Produsent Steinar Pleim Johansen er veldig glad for samarbeidet med Nordic live og tror ungdommene vil få et minnerikt møte med Kajander.
     

ScreenHunter_68 May


Den kulturelle skolesekken (DKS) Nordland er stolte over å kunne presentere et spennende, mangfoldig og innholdsrikt program for skoleåret 2017/18. Med en tydelig nordlig profil på programmet er det ekstra morsomt å kunne presentere gode nordnorske utøvere og produksjoner som skal turnere til alle Nordlands grunnskoler og videregående skoler. 

Nordland fylkeskommune og Ungdommens fylkesting i Nordland har et etablert en pris for årets barne- og ungdomskommune i Nordland. Denne kåringen skal foregå årlig. En jury bestående av representanter fra UNGkultur-avdelingen og Ungdommens fylkesråd vil velge ut en vinnerkommune.  Vinnerkommunen får en gavesjekk på kr 50.000 til bruk rettet mot målgruppen barn og unge. Prisen deles ut på fylkestinget til høsten.   

Vi tilbyr nå eger kurs for lærere som har programfaget Sal og Scene.

Kursinnhold:

 

Sal og scene – læreplanens innhold – didaktisk tilnærming til faget – tips og råd
Hvordan samarbeide med lokalt kulturliv?
Teoretisk del, og en praktisk del som går på å bli kjent med utstyr i sceneteknikk
Nettverksdanning

Dialogmøte

Torsdag 23. mars DKS Nordland besøk fra Kulturtanken. Direktør Lin Marie Holvik og Ragnhild Bøhle hadde tatt turen for dialogmøte.  Intensjonen med dialogmøtet var å få kjennskap til hverandres driftsmodeller og skape felles forståelse for utfordringene framover.

absence_askeladden_AR2 redusert.jpg

Gjennom spektakulære akrobatiske krumspring og smittende energi formidler Absence norske folkeeventyr på en ny og spennende måte. Denne uken for elever i Nord-Salten.

 

 

ole petter knarvik.png
 
Flyers workshop UKM 2017 2.jpg

 På 2017-versjonen av UKM i Nordland vil deltakerne få muligheten til å delta på ulike workshops. Workshopene blir på lørdag 1. april under UKM-helga.

 
kathrine schjem.jpg

 Fylkesrådet i Nordland har vedtatt å flytte UKM-fylkesmønstringa for 2018 til Saltdal kommune og Rognan.  Dette er en pilot for å teste mulighetene for at framtidige fylkesmønstringer i Nordland kan desentraliseres, og om fylkeskommunens strategi om at mønstringene i framtida skal få festivalpreg.

 Vi endrer på turnédistriktene i fylket.  Samtidig vil hvert turnédistrikt få en distriktsansvarlig.

Fant du det du lette etter?
 
 

Kontaktinformasjon

Leder:
Nina Badendyck

 

Scene 8
Fylkeshuset
8048 Bodø

 

Fakturaadresse

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS