ALO klar for turné i Narvik, Lødingen og Evenes!

1715 elever skal på 7 dager få møte den samiske gruppa ALO igjennom Den kulturelle skolesekken i Nordland. Produsent Steinar Pleim Johansen er stolt over å presentere en samisk-produksjon til Ofoten, og håper det blir et minnerikt møte.

ALO 1 - Klikk for stort bilde

Barndomsvenner
I konserten ALO blir vi kjent med barndomsvennene Marit og Klemet som tar dere på en reise i samisk musikkverden. Marit Hætta Øverli og Klemet Anders Buljo er anerkjente samiske musikkunstnere som er barndomsvenner i virkeligheten. De har spilt sammen siden 80-tallet og i 2015 lanserte de albumet ALO. 
I ALO forteller de om vennskap og om hvordan det er å vokse opp i samisk kultur. Historiene kommer fram gjennom joik og musikk, i både tradisjonsrik samisk og moderne form. ALO er et samisk ord og oversettes til "alltid". På samme måte som vi ønsker at vennskapene fra barndommen skal vare for alltid. Under konserten har musikerne med seg Espen Høgmo på trommer og perk. 


«Små steder – store opplevelser»
Den kulturelle skolesekken i Nordland har som slagord «små steder – store opplevelser»
DKS Nordland produserer og organiserer kunst og kulturproduksjoner for ca. 40 000 elever hvert år, og besøker skoler i en hver krik og krok i hele det langstrakte fylket. Inn i fjorder, opp i fjellbygder, ut med helikopter til øyer ytterst i havgapet til skoler midt i byen. Dette gjør DKS Nordland til fylkets største ikke-kommersielle kultur og kunst-distributør.
Uavhengig av distriktspolitikk og skolenedleggelser, har alle elever krav på opplevelser igjennom kunst og kultur fra den nasjonale organisasjonen Kulturtanken- Den kulturelle skolesekken Norge.

Det har lenge vært kjent at turnélivet i de nordligste fylkene er noe for seg selv, og etter fergeturer, hurtigbåter i forblåste hjørner av fylket blir ikke konsertopplevelsen noe dårligere, tvert om!

 

Fant du det du lette etter?