Kajander klar for turné i Nordland!

Da vi la ut programmet for kommende sesong i DKS Nordland var en av produksjonene satt som "To be announced".  Og nå kan skoleelever i Hemnes, Rana, Lurøy, Træna og Nesna glede seg.
Kajander høstet nylig full jubel under VG-lista på Leknes, og i høst er han klar for turné med Den kulturelle skolesekken i Nordland.
Produsent Steinar Pleim Johansen er veldig glad for samarbeidet med Nordic live og tror ungdommene vil få et minnerikt møte med Kajander.      
Kajander er klar for turné i DKS Nordland 1 - Klikk for stort bilde

A-listet på NRK P1
Pop-artisten Kajander fikk i 2016 en pangstart på karrieren med debutsingelen «E du den du vil vær?» som ble sluppet i april. Låten ble omtalt som frisk og fargerik kvalitetspop fra Nord-Norge. Kajander ble Ukas Urørt på NRK P3, og låten ble senere B-listet på kanalen. Det hele skjedde bare måneder etter at Bendik Kajander og kompisene utviklet idéen til prosjektet hjemme i låven på Ørsnes i Lofoten. Nå skal han på turné i Norland.

Selv med bare én singel under beltet ble det en hektisk festivalsommer for den rykende ferske artisten. Med et stødig band i ryggen, reiste Kajander land og strand for å spille pop-fletta av det norske folk. Festivaler som Øyafestivalen, Pstereo, Rakettnatt og Aronnesrocken fikk en smakebit på et liveshow og et scenetekke som sjeldent kan bevitnes av en artist så tidlig i sin live-karriere.

Etterhvert plukket Universal Music opp talentet, og oppfølgeren «Når e du klar?» ble sluppet i november 2016. Låten ble B-listet på NRK P3 allerede før den var ute, og har skapt bølger for Kajander både i strømmetjenestene og på radio. Deretter ble den A-listet på NRK P1, og inkludert som soundtrack i årets sesong av «Bloggerne» på TV2. «Når e du klar?» er en fengende poplåt full av god energi – noe som også gjenspeiles i musikkvideoen som naturligvis ble spilt inn i vakre Lofoten.

I starten av 2017 imponerte artisten både på by:Larm og Trondheim Calling, og han har nettopp før sommeren sluppet sin nye singel «E du som du va?»
kajander2 - Klikk for stort bilde«Små steder – store opplevelser»
Den kulturelle skolesekken i Nordland har som slagord «små steder – store opplevelser»
DKS Nordland produserer og organiserer kunst og kulturproduksjoner for ca. 40 000 elever hvert år, og besøker skoler i en hver krik og krok i hele det langstrakte fylket. Inn i fjorder, opp i fjellbygder, ut med helikopter til øyer ytterst i havgapet til skoler midt i byen. Dette gjør DKS Nordland til fylkets største ikke-kommersielle kultur og kunst-distributør.
Uavhengig av distriktspolitikk og skolenedleggelser, har alle elever krav på opplevelser igjennom kunst og kultur fra den nasjonale organisasjonen Kulturtanken- Den kulturelle skolesekken Norge.

Det har lenge vært kjent at turnélivet i de nordligste fylkene er noe for seg selv, og etter fergeturer, hurtigbåter i forblåste hjørner av fylket blir ikke konsertopplevelsen noe dårligere, tvert om!

Kommunene som kan vente seg Kajander på besøk er: Hemnes, Rana, Lurøy, Træna og Nesna.  
Turnérute: https://2.ksys.no/turne/1076667-a

[Se resten av programmet for DKS Nordland sesongen 2017-2018]

Fant du det du lette etter?