Makt og avmakt på turné i Norland

Etter å ha rørt innsatte i Bodø fengsel og festivalpublikum i Stormen teater- og konserthus under Bare Dans. festival i Bodø nå i helga, er "Makt og avmakt" endelig klar for turné.  Turen går til Lofoten og Vesterålen hvor 18 forestillinger i regi av Den kulturelle skolesekken i Nordland venter.

Makt og avmakt 1 - Klikk for stort bilde Z. Wantuch

«Makt og avmakt» er spenningsfylt og visuelt sterk forestilling med to mannlige dansere der makt utfordres gjennom sårbarhet og brutalitet. Hvem har makta og hvem føler avmakt?

Tony Tran og Antero Hein studerte dans sammen og har lenge hatt lyst til å jobbe sammen, forteller Antero Hein. Nå har de laget forestillingen «Makt og avmakt» som de gleder seg til å vise til nærmere 4000 elever på ungdomstrinnet og i videregående i Lofoten og Vesterålen. Turneen har første forestilling i Lofoten kulturhus 11.september og avsluttes på Andenes 27.september. Det vil også spilles kveldsforestillinger i Svolvær, Leknes, Sortland og Stokmarknes.

I forestillingen møter vi to unge menn som utfordrer hverandre, i makt og balanse. Hvordan kommuniserer de, og hva skjer i maktspillet mellom dem? Lys og mørke spiller en egen rolle i denne forestillingen hvor danserne bærer på lyskastere og bestemmer hva som skal få oppmerksomhet. «Makt og avmakt» er en produksjon med nordisk sammensetning av dansekunstnerne Tony Tran(NO) og Antero Hein (FI/SE), i samarbeid med komponisten Jens L. Thomsen fra Færøyene.

Mer informasjon om forestillingen samt turnéplan finner du her

Fant du det du lette etter?