Rart vi ikke har fått den før

Prisen for beste barne- og ungdomskommune ble i dag delt ut på fylkestinget. Isak Kvandal fra Vefsn ungdomsråd syntes det var rart at de ikke hadde fått prisen før, for å bo i Vefsn er helt fantastisk.

Klikk for stort bilde Susanne Forsland

I Nordland er vi opptatte av å la barn og unge bli hørt og la dem være med i beslutningsprosesser, sier Aase Refsnes, fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse.  Nordland fylkeskommune ønsker å fremheve en kommune som gjør en ekstra innsats for barn og unge i lokalsamfunnet og i dag var det Vefsn kommune som fikk denne gjeve prisen.

Prisen ble delt ut av Aase Refsnes, kulturråd for kultur, folkehelse og miljø avdelingen, sammen med Jone Målsøy, leder av Ungdommens Fylkesråd.

Det er en rekke kriterier som legges til grunne for å bli nominert til prisen og årets vinner har gjort dette til gangs. De har jobbet systematisk godt med og for ungdom i en årrekke og viser tydelig at de vil være en god plass å bo for barn og unge uansett hva man liker å gjøre eller hvem man er. I tillegg har vinnerkommunen fokus på medvirkning og ungdom inkluderes i kommunens planprosesser for kommuneplan, handlingsplan og reguleringsplaner. Gjennom organisasjonen «MED ungdom i fokus» legges det til rette for at barn og unge skal ha en stemme i samfunnet. Dette er utrolig stort og dette er kanskje det viktigste prisen en kommune kan få, avslutter Isak Kvandal med.

 

Klikk for stort bilde Thor-Wiggo Skille

Fant du det du lette etter?