Fly med! Skarvene fra Utrøst

Sceneinstruktør i ytre Salten, Anders Alterskjær setter opp teaterstykket fly med! Skarvene fra Utrøst. Dette er sceneversjonen av Asbjørnsens og Moe sitt eventyr fra Nord-Norge.Klikk for stort bilde

Vår egen Emelie Tverbak er hentet hjem for å kle hovedrollen som skarv, og med seg på scenen får hun også elever fra Pias Balettstudio og sangere fra domkirkens jentekor. Ola bremnes, som også har skrevet musikken, blir med sammen med fullt band - i alt blir det ca 50 aktører med i denne storsatsningen på Stormen sin storscene.

Gjennom forestillingen får vi bli kjent med Isak, en fattig fisker fra Værøy. Isak er ute i båten sin når det blåser opp til voldsomt uvær, og han driver langt, langt av sted blant piskende bølger og sjøuhyrer du aldri har sett maken til. Men ute i stormen får han øye på tre skarver, og like etter skurer båten mot strand – Isak har funnet Utrøst.»

- Det er fortellingen og musikken som skal stå sentralt. Det blir nedstrippet scenografi og et rent scenebilde. Skuespillerne, sangerne, danserne og musikerne skal veksle mellom å være i fokus, og jeg tror dette blir veldig fint, sier regissør Anders Alterskjær.

Forestillingen har premiere 9. juni-18.

Fant du det du lette etter?