Jaktkvartetter - et samarbeod med NOSO

Klikk for stort bilde

Fra tid til annen arbeider våre sceneinstruktører med konserter produsert av Nordnorsk opera og symfoniorkester (NOSO). Denne gang har sceneinstruktør Anders Alterskjær lagt opp til at du vil få oppleve aristokratiets høyborg, så vel som de mørkeste kroker i det dyriske sinn. 

Da NOSO-bratsjist Julia Neher hørte Widmanns “The Hunt” for første gang, lot hun seg rive med av galskapen verket bringer med seg. Hva er det jakten bringer ut i oss mennesker? Er det høyverdig eller dyrisk, rituelt eller kaotisk? Regissør Anders Alterskjær fra Scenekunst i Nordland

iscenesetter denne surrealistiske konsertforestillingen som ligger i brytningen mellom Mozarts pertentlige "Jaktkvartett" og Widmanns brutale "The Hunt". Den leker med bilder fra det forfinede til det groteske, mens ensemblet bokstavelig talt lar seg besette av stykkenes tematikk.

Den rasende kvartetten til Widmann inneholder også musikalske referanser til W. A. Mozarts kjente “Jaktkvartett”. Med dette ser vi en mulighet til å presentere wienerklassisismens store geni sammen med tyske Widmann. Jaktkvartettene spilles av Atle Sponberg (fiolin), Yuko Kawami (fiolin), Julia Neher (bratsj), og Ørnulf Lillebjerka (cello).

Premiere Trømsø 29.september

http://www.noso.no/program/mozart-og-widmanns-jaktkvartetter