THE EDGE OF THE PIER

Søndag 12 september hadde Vesterålen regionråd invitert til premiere. Forestillingen bygger på det kulturelle triangelet som har utviklet seg mellom Vesterålen, Donegal i det nordvestlige Irland og Øst-Island. Stykket har elementer fra alle de tre regionene og er skrevet av Søren Frank som er regional sceneinstruktør i Vesterålen. Han har også ansvar for regi. Musikk og lydbilder er komponert av Bodø-komponisten Are Bredal Simonsen.

Søren Frank skriver: «Kaikanten har alltid vært et møtested for verden utenfra og et fraspark for å møte en ny verden - der ute. Det er forbundet med glede og sorger, rikdom og tap. Her er det vi tar et siste farvel i det en kiste seiles bort, men her er det også vi møter nye mennesker som går i land.

Vil fiskeren vende hjem? Har han gjort et kjempevarp, eller har han hatt utur? Hvilke gaver ligger i lofotkista etter en hel vinter ute? Og hvem hadde med seg den første appelsinen til Vesterålen? Det er stedet med mange følelser, drømmer, kjærlighet, historier, håp, tap, gaver, rikdom og... ja, alt det som krysser denne kanten mellom land og hav.»

Les avisomtale her (PDF, 381 kB)