Aktivitet i skolen

 Aktivitet i skolen er ment som en støtte til planlegging av aktiviteter i friminutt, temaøkter, skoleveien og i kroppsøving.

Variert aktivitet og øving på ferdigheter i de forskjellige grener er viktig for å motivere til deltakelse. Flere studier viser at ballspill (uten øving) og fokus på prestasjoner (uten delmål) virker demotiverende på mange. Differensiering og motiverte lærere trekkes fram som faktorer som motiverer.

 

Et inspirerende uteområde trenger ikke bestå av lekeapparater og store tilrettelegginger. Trær, hauger, løkker og sosiale soner som innbyr til aktivitet er viktigere enn de store tilretteleggingene. I planlegging av skolegårder er det viktig å tenke på hvem det er vi ønsker å tilrettelegge for. Begrepet - anlegg bygget av menn for gutter peker på viktigheten av å legge til rette for et bredt spekter. Ta vare på, og dyrk skolens naturgitte nærområde.

 

Intensitet er viktig, mange aktiviteter har mye venting og lite aktivitet. Med god planlegging av uteområder, plan for kroppsøving og fokus på skolevei og friminutt kan mye gjøres for å sikre variert aktivitet.

 

Kryssing av taubru over elv - Klikk for stort bilde

Publisert av Bjørn-Are Melvik. Sist endret 28.10.2014 08:24
friskliv.png

Det finnes flere muligheter for støtte og veiledning, alt etter ditt behov. Kanskje finner du støtten du trenger gjennom et lokalt idrettslag, et treningssenter, eller andre aktivitetsgrupper? Eller kanskje har du behov for mer hjelp? Mange kommuner har etablert en Frisklivssentral hvor du kan få veiledning og oppfølging.

Fant du det du lette etter?