Mat og kosthold i skolen

Eksempler på mat som virker, kanskje en inspirasjon til elevbedrifter? Hvordan utnytte naturen som matfat? Her er noe for en hver smak.

Grunnlaget for elevenes kosthold legges i hjemmet, det er derfor viktig at skolen samarbeider med foreldre/foresatte og at kosthold er tema på møter. Mat og måltider er ikke bare næringsstoffer, men også trivsel. En av skolens viktigste roller er at det er fysisk tilrettelegge for spising og satt av tilstrekkelig tid til at trivsel oppnås.

 

 

Tilrettelegging og undervisning

Under linken mat i skolen - anbefaling finner du det du trenger for å tilrettelegge for gode måltider, og sunn mat/drikke på skolen, samt Kokebok for alle og undervisningsmateriell om Nøkkelhullet til faget Mat og helse.

Vi har utarbeidet "Vårt bord er dekket med", nasjonale anbefalinger i bilder på en plakat, "matglede i boks", et inspirasjonshefte, oppskrifter og handlelister. Flere av disse finnes på de tre samiske språkene og på 12 andre språk. Materiellet finner du her

Fant du det du lette etter?
Kari Hege Mortensen
Seksjonsleder