Årets innovatør i Sunne kommuner

Folkehelsekoordinator i Bodø kommune, Gøran Raade-Andersen fikk utmerkelsen «årets innovatør» da Klikk for stort bildeGøran Raade AndersenSunne kommuner delte ut sin pris til årets folkehelsehelter.

I nominasjonen til årets folkehelsehelt, heter det at folkehelsekoordinator Gøran Raade-Andersen i Bodø kommune, uttaler at "en god kommune er som en god fest. Folk blir der lengre fordi de trives."

-At arbeidet vi gjør blir verdsatt på en slik måte, er svært hyggelig. Det inspirerer til videre nytenking, sier prisvinner Gøran Raade-Andersen.

Innovativ

Gøran Raade-Andersen har vært innovativ og nytenkende på områder som har betydning for Bodøs befolkning, medvirkning, helse, trivsel og livskvalitet. Måten han har skapt dialog mellom det offentlige, frivilligheten og næringslivet, og har bidratt til den innovative handlingsplanen "Det gode liv i Bodø", er noen av grunnene til at Nordland fylkeskommune nominerte Raade-Andersen.

-Raade-Andersen setter menneskene i sentrum. Bodø kommune sin samfunnsutvikling bygger på å gi vennlige dytt til innbyggerne slik at de med små grep kan ta vare på byen sin, dem selv og hverandre, forklarer seksjonsleder for folkehelse i Nordland fylkeskommune, Kari Hege Mortensen. 

Smarte grep for folkehelse

For folkehelsekoordinatoren handler det om hvordan lokalbefolkningen med smarte grep kan bedre klima- og miljøutfordringer, kostholdet, søvn og døgnrytme, fysisk aktivitet, men ikke minst hvordan folk har det i nærmiljøet sitt.

-Vi må nå bredt ut, derfor prioriterer vi folkehelsearbeid på ulike plattformer, arenaer og kampanjer. Vi bruker sosiale medier og arrangementer for å nå ut til mange, underbygger Raade-Andersen.

Samarbeid med frivilligheten

Og nettopp derfor kjører Bodø kommune månedlige kampanjer opp med ulike tema. I 2019 har Raade-Andersen satt i gang bedre samarbeid mellom Bodø kommune og frivilligheten gjennom at kommune abonnerer på den digitale plattformen "Nyby" som skal gjøre det mulig å koble mennesker direkte.

-På den måten vil vi få til et sømløst samarbeid mellom avdelinger internt, men også mot organisasjoner og lag- og foreninger, avslutter folkehelsekoordinatoren i Bodø kommune, Gøran Raade-Andersen.

Fant du det du lette etter?