Mål: Sunnere matvaner i Nordland
- Øke kunnskap og bevissthet om matvaner og deres betydning for helse
- Redusere forskjeller i matvaner mellom ulike sosioøkonomiske grupper
Matvaner påvirkes av mange faktorer, som for eksempel kultur, tilgjengelighet, pris, markedsføring og smak. For å fremme gode matvaner er det behov for en bred satsing på ulike nivåer i samfunnet, der man er enige om innhold og mål.
Samfunnet har ansvar for å legge til rette for og motivere til gode matvaner. Ansatte i offentlig sektor tar mange valg for menneskene de jobber med. Det skal være enkelt å velge sunn mat. Det bør tilrettelegges for gode måltider i barnehage, skoler og blant eldre. Det er viktig å være tydelig i formidling av sammenheng mellom helse og matvaner.
Nordland fylkeskommune ønsker å støtte det lokale arbeidet med å legge til rette for gode matvaner. «De gode valg må bli de enkle valg»