Bibliotekene i Nordland forbereder storstilt jubileumsår

Klikk for stort bildeFylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Aase Refsnes (SV) Susanne Forsland Bibliotekene i Nordland skal markere at det er 500 år siden den første boka ble trykt i Norge. 

Bibliotekene i Nordland skal i 2019 markere at det er 500 år siden den første boka ble trykt i Norge. Da Nasjonalbiblioteket fordelte prosjektmidler i forbindelse med Bokåret 2019, stakk Nordland fylkesbiblioteks søknad på vegne av 33 bibliotek i Nordland av med et stor andel og har nå blitt tildelt 800 000 kr.

- I løpet av året vil det være arrangementer i nesten alle Nordlands kommuner, blant annet utendørs høytlesningsarrangement. Allerede nå kan du sette av Bokåret 2019 i kulturkalenderen for neste år, forteller fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes.

Kultur og folkehelse

I samarbeid med lokale folkehelsekoordinatorer vil et populært turmål velges som utendørsarena for litteraturopplevelser.

- Gode leseopplevelser er viktig for leseglede. Det er derfor viktig vi utfordrer hvilke arenaer bøker og lesing blir presentert i. Og det er jo spennende å kombinere litteratur og kulturopplevelser med friluftsliv, sier fylkesråd Refsnes.

Utfordrer bibliotekets rolle

Bibliotekene vil gjennom 2019 utfordre hva et bibliotek skal være, og hvor litteraturformidling skjer.

- Bibliotekene er en unik, gratis møteplass i alle norske kommuner. Bibliotekene er i stadig utvikling og bibliotekene som møteplass og kulturtilbud får mer og mer fokus. Alt av aktiviteter og kulturelle opplevelser som gjennomføres, er med å forankre bibliotekenes sentrale rolle i samfunnet, utdyper Refsnes.

- Oppdag biblioteket på nytt

Innbyggerne i Nordland vil i løpet av vårhalvåret være med på å bestemme hvilke bøker som skal leses, gjennom avstemming. 

- Det skal ikke være noe tvil at hele 2019 er bokas år, og innbyggerne i Nordland vil få mulighet til å oppdage biblioteket på nytt, avslutter fylkesråd Refsnes.

 

Prosjektleder og kontaktperson er Sissel Holtet (sishol@nfk.no / mobil 971 91 833)

Fant du det du lette etter?