Verktøy i oversiktsarbeidet

Flere ulike aktører har utviklet ulike verktøy til bruk i oversiktsarbeidet. Østfoldhelsa har utarbeidet en foreløpig mal for helseoversikt som mange finner nyttig. Hordaland fylkeskommune har utarbeidet et verktøy for oversiktsarbeidet som skal hjelpe brukeren til ikke å gå seg vill i statistikken. Du finner lenker til disse, samt andre verktøy og veiledere, til høyre på denne siden.

Erfaringsfylkeprosjektet

Vestfold fylkeskommune gjennomførte prosjektet Vestfold som erfaringsfylke innen oversiktsarbeid med støtte fra Helsedirektoratet i 2014/2015. Hensikten med prosjektet var å utvikle arbeidsmetoder og verktøy innen oversiktsarbeidet etter folkehelseloven. Et delprosjekt i prosjektet var å identifisere hvordan sosial ulikhet i helse kan belyses gjennom oversiktsarbeidet. Det ble her utviklet et idèhefte som skal være til hjelp i å samle inn og ta i bruk kvalitative data knyttet til sosial ulikhet i helse. Et annet delprosjekt, Fra oversikt til planstrategi, hadde som mål å finne fram data og beskrivelser til oversiktsdokumentet som gjør det særlig relevant i arbeidet med kommunenes planstrategier og videre kommuneplanlegging.

 

Verktøyene som ble utviklet i samarbeid med kommunene Svelvik, Nøtterøy og Tønsberg, samt dokumentasjon av prosjektet, kan lastes ned her: Verktøy i oversiktsarbeidet (Vfk).

 
Publisert av Hanne Mari Myrvik. Sist endret 13.10.2016 12:01
  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fant du det du lette etter?
Hanne Mari Myrvik
Rådgiver Folkehelse
 
Login for redigering