Bli kjent med Silje Fisktjønmo

Silje smiler gjennom en rund åpning i en isvegg. Hun har på seg lue og yttertøy. - Klikk for stort bildeSilje er glad i reising og å være i naturen. Silje Fisktjønmo Fra nyttår skal Silje Fisktjønmo jobbe i den nye fylkesvegadministrasjonen. Vi ønsker henne hjertelig velkommen!

Hva jobber du med i dag?

— Jeg arbeider med trafikksikkerhet som sekretariatsleder i Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg, NFTU.

Hva går jobben som sekretariatsleder for NFTU ut på?

— NFTU er et politisk utvalg, og ledes av fylkesråd for samferdsel. Som sekretariatsleder har jeg ansvar for gjennomføring av møtene i utvalget, saksutforming og oppfølging av vedtak. Det innebærer administrativt arbeid med trafikksikkerhetsoppgaver fylkeskommunen har ansvar for gjennom nasjonalt og regionalt planverk.

Hva skal du jobbe med i den nye fylkesvegadministrasjonen?

— Jeg har primært de samme arbeidsoppgavene i ny fylkesadministrasjon. Selv om mye er det samme er det alltid et potensial for utvikling, et eksempel er mer tverrfaglig arbeid med trafikksikkerhet.

Hva ser du spesielt fram til?

— Det blir spennende å komme inn i en ny organisasjon, lære mer om fylkeskommunens indre liv og klare å navigere seg frem til helhetlige løsninger. Jeg ser spesielt frem til arbeidet med trafikksikker fylkeskommune. En godkjenning som trafikksikker fylkeskommune betyr at man arbeider systematisk med ulykkesforebyggende arbeid i alle avdelingene.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

— Jeg elsker å være ute i naturen, og er der så mye som mulig. Jeg liker også å reise både innenlands og utenlands for å se og oppleve nye steder.