OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Fv. 17 Levang ferjeleie

Ny ferjekaibru og oppstillingsplass skal stå ferdig mot slutten av 2021. 

Anleggsarbeider langs vegen. Gule skilt. Ferja ligger til kai. Biler kjører av.  - Klikk for stort bildeHer bygges ny ferjekaibru og oppstillingsplass   

Levang ferjekai på fylkesveg 17 i Leirfjord nord for Sandnessjøen trenger en opprusting.

- Nå skal vi utvide dagens ferjekaibru, som er for smal og skaper problemer ved på- og avkjøring. Vi skal også bygge om oppstillingsplassen, slik at det blir bedre plass og oversikt. Det blir dessuten arbeider med å utbedre fundamentene på kaia, sier byggeleder Lars Lemika i Nordland fylkeskommune.

Arbeidene startet på nyåret og vil pågå til slutten av 2021.  

Perioder med redusert trafikk Levang–Nesna 

Ferjesambandet Levang–Nesna vil for det meste være upåvirket av anleggsaktiviteten, men det er planlagt to perioder med reduserte avganger og innstillinger.

- Dette kommer vi dessverre ikke utenom, ut fra arbeidene som skal gjøres, sier Lemika.   

Den første perioden med redusert trafikk var uke 8–10. I den perioden var det satt opp en midlertidig rute Nesna–Sandnessjøen. 

Avviksmeldinger og ruteinformasjon finnes på Reis Nordland.  

Ny periode i juni

Neste periode som påvirker ferjetrafikken er planlagt til juni 2021. Dette kommer vi tilbake til.  

Ny midlertidig parkering

Hele dagens parkeringsplass er sperret av i forbindelse med anleggsarbeidene.  Det er i stedet etablert en midlertidig parkeringsplass til bruk i byggeperioden, utenfor venterommet til ferja. 

Anleggsområde

Arbeidstida er i utgangspunktet klokken 0700-1930, alle dager unntatt søndag.

- De som bruker ferjeleiet vil oppleve litt trangere forhold enn tidligere. Følg skiltingen og vær oppmerksom på anleggsaktiviteten på og ved kaia, sier byggeleder Lars Lemika i Nordland fylkeskommune.

Kontrakt med Implenia

I økonomiplanen til Nordland fylkeskommune er det satt av 40 millioner kroner til prosjektet.

Det er Implenia Norge som utfører arbeidene på vegne av Nordland fylkeskommune. Kontrakten med entreprenøren er på vel 24 millioner kroner ekskl. mva.