Cookie Consent by TermsFeed Fv. 820 Ryggedalstunnelen - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Fv. 820 Ryggedalstunnelen

En lastebil og en bobil kjører inn i Ryggedalstunnelen - Klikk for stort bildeTunnelen skal oppgraderes etter nye krav til sikkerhet.  Trafikken slippes igjennom i kolonner. 

Her er de faste kolonnetidene

Skal du igjennom tunnelen nå må du følge ledebil etter faste tider. Dette gjelder alle dager – også i helgene. Oppsummert har vi denne planen:  

Fra Øksnessiden hver hele time fra kl. 05:00 t.o.m. 19:00, deretter kl. 21:00, 23:00, 00:00 og 02:00. Fra Bøsiden kl. 05.35, 06:35 osv. t.o.m. 19:35, deretter 21:35, 23:35 og 01:35. 

Vi gjør likevel oppmerksom på at det kan bli umeldte avvik, men vi forsøker å holde planen, slik at det blir forutsigbart for trafikantene.   

Utfordring med kolonne fra Øksnessiden kl. 16:00

Her venter vi på buss fra Sortland, og der er det skolelever. Bussen skal etter ruta være ved kolonna klokka 16:17. Dette fører til forsinkelser og forskyvninger, men vi jobber med å se på mulige løsninger.  

Pause i jula

Det blir juleferie på anlegget et par uker rundt jul og nyttår. Da er planen at det skal være fri ferdsel. Vi oppdaterer med tidsrom når dette er klart. 

Spørsmål og svar om fv. 820 Ryggedalstunnelen

Dette skal gjøres i tunnelen

Ryggedalstunnelen skal oppgraderes etter nye krav til sikkerhet. Den skal få flere brannslukkere og nødtelefoner, nytt ventilasjonsanlegg og ny belysning. Det skal også sprenges og graves til trekkerørstrasé, samt overvannsledning med sandfangkummer, inspeksjonskummer og hjelpesluker. Et oppsamlingssystem skal samle opp og lede bort eventuelle lekkasjer. Noe vann- og frostsikring skal skiftes. Utenfor kommer det tekniske bygg, brannvannskummer, bommer, varsellys, lengre rekkverk, og mer vegbelysning.

Tunnelen skal kunne styres og overvåkes av Vegtrafikksentralen. Det blir dessuten nødnett og DAB+.

Disse tiltakene er likevel ingen full ombygging av tunnelen. Dette er en nødvendig oppgradering for å gjøre tunnelen tryggere, etter kravene som er beskrevet i tunnelsikkerhetsforskriften. Vi kommer likevel til å utvide på enkelte punkter, der det er trangest.

Arbeidet startet i oktober 2021, og vi regner med at det vil pågå ut 2022.  

Hovedentreprenør er BMO Tunnelsikring AS. 

Nyheter om fv. 820 Ryggedalstunnelen

Følg med på trafikkmeldingene

Trafikkmeldinger finnes hos Vegtrafikksentralen på www.175.no.  Telefonnummeret deres er 175. 

Tips: I ruteplanleggeren på 175.no kan du velge dato fram i tid. Sjekk likevel når det nærmer seg – det gjelder uansett hvor du skal kjøre. Se også om det er annet arbeid på strekningen din.