Pris-rush for Figurteatret

Klikk for stort bildeAske med GOA på Fira de Tittelles i Lleida mai 2017 - Mobilfoto Geir-Ove Andersen
To priser for beste forestilling til den norsk-franske forestillingen Aske, produsert i Stamsund.

Produksjonen Aske (Cendre på fransk) av det norske-franske kompaniet Plexus Polaire stakk av med begge prisene for "beste forestilling" under den spanske festivalen Fira de Titelles de Lleida som ble arrangert i Lleida, Spania 5-7. mai. Aske ble produsert i Stamsund på Figurteatret i 2014, og ble også nominert til Hedda (den mest høythengende norske teaterprisen) i 2015.  

Festivalens spanske jury kåret Aske til beste forestilling med prisen «DRAC D'OR JULIETA AGUSTÍ AL MEJOR ESPECTÁCULO DE LA FERIA». Den andre prisen «DRAC D'OR INTERNACIONAL»  ble tildelt Aske som beste internasjonale forestilling, kåret av en jury bestående av ledende internasjonale programmerere, som blant annet Figura Festivalen (Sveits) og London Mime (England) og Aprilfestivalen (Danmark). Den katalanske Leida Festivalen regnes som en av de viktigste "døråpnere" til det spanske figurteater-markedet.   

Aske (Cendre) er produsert av Yngvild Aspeli i samarbeid med Compagnie Philippe Genty og Figurteatret i Nordland. Forestillingen er inspirert av den Brageprisvinnende romanen "Før jeg brenner ned" av Gaute Heivoll, som handler om en pyroman som i 1978 herjet i bygda Finsland. Les mer om Aske på Figurteatrets hjemmesider.