Om Henningsvær og konferansen

Velkommen til Henningsvær! Henningsvær er et fiskevær i Lofoten bygget på en rekke øyer, med moloer og steinfyllinger som binder det lille samfunnet sammen. Henningsvær er i dag et levende samfunn med skole, butikker, hoteller og rorbuanlegg, restauranter og et næringsliv basert på fiskeri og en økende internasjonal turisme.

Klikk for stort bilde

Det velbevarte fiskeværet har i løpet av de siste årene markert seg nasjonalt som et tydelig samlingspunkt i Lofoten, og en rekke utviklingstiltak er underveis her: Henningsvær torg skal fornyes, det samme skal den nærliggende amtskaia, og Riksantikvaren har igangsatt et arbeid med en mulig kulturmiljøfredning for å bevare områdets kulturhistoriske verdi.

I knapp gåavstand mellom hverandre og blant særpreget bebyggelse, finner du kunst- og kulturaktører slik som

 

Opptakt

Åstedet for konferansen Opptakt er på den mye omtalte Trevarefabrikken - det revitaliserte fabrikkbygget som er i stadig utvikling og i dag inneholder, kafé, bar, egenbygget sauna, konsertlokale og overnattingsplasser, og som hver sommer er vertskap for den svært populære musikkfestivalen Trevarefest.

Gjennom konferansen Opptakt ønsker Nordland fylkeskommune å tilrettelegge for en samling der vi ser på Nordlandssamfunnet med tverrfaglige briller, og der muligheter og løsninger blir ivaretatt på en fremtidsrettet måte. 

Som arrangør ønsker vi å begrense klimaavtrykket vårt med fokus på at konferansen skal være gjennomgående "grønn" , både i valg av vinklingen på temaene, aktivitetene som vi knytter til nærmiljøet Henningsvær og selvsagt også maten som er kortreist. Vi erkjenner at som arrangør har vi fremdeles en vei å gå før vi kan kalle oss et grønt arrangement, men dette er en start og vi vil sammen med dere lære mer under konferansen om hvordan vi bør drive grønne arrangementer.

Kan nevne noen tiltak:

- Minimalt med trykksaker og plakater, bruker i stedet hjemmeside og FaceBook som informasjonsside. 

- Ingen reklameartikler, i stedet byr vi på opplevelser i omgivelsene som joggetur, fjelltur og yoga. 

- Matservering uten plastikkemballasje eller plast-engangsartikler.

- Felles busstransport tur/retur flyplass.

- Oppfordrer alle til å rydde søppel langs veier og strender når vi er ute og går, hele året! 

 

Klikk for stort bilde

Klikk for stort bilde
 

Klikk for stort bilde