Musikk

gitar-medium.jpg - Klikk for stort bilde Musikk i Nordland (MiN) er Nordland fylkeskommunes enhet for musikk. Med over 700 konserter i året spiller de en helt sentral rolle for musikklivet i fylket.

Siden oppstarten i 1992 har Musikk i Nordland (MiN) stått for musikkopplevelser av svært høy kvalitet, og sørget for at disse har nådd ut til alle kriker og kroker av Norges desidert mest langstrukne fylke. Bedriften, som er en del av Nordland fylkeskommunes kultur- og miljøavdeling, har i dag 18 ansatte hvorav 11 er rene musikerstillinger.
 

Høyt nivå

Sistnevnte utgjør MiNensemblet, som er en av de fremste ...kammermusikkgruppene her til lands. Ikke bare holder MiNensemblet svært høyt kunstnerisk nivå, men sammensetningen av strykekvintett, blåsekvintett og klaver byr på en besetningsallsidighet få andre grupper kan matche. Et typisk konsertår for MiNensemblet kan dermed dekke hele spekteret fra barokk- og tidligmusikk til samtidsmusikk og jazz.
 

Skolekonserter

Ved siden av å drifte MiNensemblet produserer Musikk i Nordland 75% av Rikskonsertenes skolekonserter til fylket, og inngår dermed som en helhetlig del av Den kulturelle skolesekken. Dette er et omfattende virke, ikke minst på grunn av de geografiske utfordringene man kanskje finner oftere i Nordland enn i andre fylker. Likevel får alle skolebarn i Nordland besøk fra en av Musikk i Nordlands turnéer to ganger i året, samme om de bor ytterst i Lofoten eller rett bort i gata i Narvik. Og slik skal det være.

 

Samarbeid

Musikk i Nordland samarbeider også med sine søsterorganisjoner Kultur i Troms, Scene Finnmark og Nordnorsk jazzsenter om det som kalles Landsdelsmusikerordningen i Nord-Norge (LiNN). Musikerne i MiNensemblet har derfor også betegnelsen landsdelsmusikere. Sammen står de for mange spennende prosjekter og konserter, og er en viktig støttespiller for musikken i landsdelen. Utover dette samarbeider MiN med aktører i både Sverige og Finland i det som kalles Music On Top, hvor målet er musikkfaglig kompetanseutvikling på Nordkalotten.

 

Utlån av musikere

En siste, men intet desto mindre viktig, funksjon er Musikk i Nordlands musikertjenester. Dette er er en søknadsbasert ordning hvor Musikk i Nordlands musikere lånes ut til konserter, turnéer og andre liknende prosjekter i det frivillige musikkliv. Dette har ført til mange flotte og uventede musikalske møter, som i sin tur har spilt en viktig rolle i rekrutteringen av nye generasjoner musikere. 

Publisert av Else Marie Austerslått. Sist endret 13.10.2016
  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fant du det du lette etter?
 
Login for redigering