Cookie Consent by TermsFeed Folkehelse og lokal samfunnsutvikling - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Folkehelse og lokal samfunnsutvikling

Folkehelseuka 2023

Nordland fylkeskommune arrangerer tre webinarer i Folkehelseuka 2023 med ulike tema. Det er gratis å delta, men du må være påmeldt.

Nye søknadsfrister – statlige friluftslivsmidler

Miljødirektoratet har endret søknadsfristen for tre av tilskuddsordningene på friluftslivsområdet: Tilskudd til friluftslivsaktivitet, Tilskudd til tiltak i sikra friluftslivsområder og Tilskudd til Nasjonale Turiststier.

Invitasjon til konferanse om friluftslivets ferdselsårer i Nordland 20.-21. november 2023

Nordland fylkeskommune inviterer i forbindelse med prosjektet friluftslivets ferdselsårer til konferanse for informasjon og erfaringsdeling på Quality Hotel Ramsalt i Bodø 20.-21. november. 

Tilskudd til idrettstiltak og kulturtiltak, funksjonshemmede og idrett utenom NIK

Nordland fylkeskommune lyser ut ekstra tilskudd til idrettstiltak og kulturtiltak, funksjonshemmede og idrett utenom NIK .

Les prosjektrapporten fra Ny i Nordland

Ny i Nordland er et innovasjons- og rekrutteringsprosjekt som mottok 3,3 millioner kr fra Stimulab i 2022. Nå foreligger prosjektrapporten.  

Spillemidler er fordelt i Lofoten, Vesterålen og Ofoten

110 millioner kroner er fordelt på ulike idretts- og nærmiljøanlegg. Av disse går rett i underkant av 44 millioner kroner til nordfylket. – Det har vært et ønske fra Nordland fylkeskommune og ha flerbrukshall i alle kommuner i Nordland, sier fylkesråd Christian Torset.

Spillemidler er fordelt i Salten

110 millioner kroner er fordelt på ulike idretts- og nærmiljøanlegg. Av disse får Salten rett i underkant av 33 millioner kroner. – alt fra klatring og skyting, til friidrett, fotball og basket. Det er stor bredde i aktivitetene , sier fylkesråd Christian Torset.

Spillemidler er fordelt på Helgeland

110 millioner kroner er fordelt på ulike idretts- og nærmiljøanlegg. Av disse får Helgeland 37,2 millioner kroner. – På Helgeland har Mo i Rana fått i overkant av 23 millioner kroner, sier fylkesråd Christian Torset.

Partnerskap – for framtidens Nordland.

Et nytt partnerskap for å styrke arbeidet med ung inkludering ble i dag etablert. -En historisk dag, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Felles kamp mot selvmord

Nordland fylkeskommune vil ha mer oppmerksomhet om selvmordsforebygging, og kjører i gang en kampanje sammen med organisasjonene Leve, Vivat og Mental Helse.