Cookie Consent by TermsFeed Folkehelse og lokal samfunnsutvikling - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Folkehelse og lokal samfunnsutvikling

Spennende år for Nordlandsruta

2023 blir et spennende år for Nordlandsruta. Nordlandsruta er sikret drift i 2023 gjennom tilskudd fra Nordlands fylkeskommune på kr. 1,1 million. I slutten av februar sendes søknad på «Grenseløs ferdsel» til Aurora (EU-prosjekt).     

Nye kommuner i Program for folkehelsearbeid i Nordland

«Program for folkehelsearbeid i kommunene» skal mobilisere kommunene til å systematisere og forsterke sitt arbeid med å fremme livskvalitet og god psykisk helse. Bø, Hadsel, Vefsn og Værøy er nye kommuner i programmet i 2023.

Tidenes satsing på ungdom

Fylkestinget setter av 24 millioner kroner for å få ungdommer ut av gutte- og jenterom og inn i samfunnet. – Vi skal bygge på alle ungdommers potensial. Vi trenger alle sammen, sier fylkesråd Elin Dahlseng Eide.

Rapport om endret aktivitet i friluftsområder og podcast om klimaendringer og ferdselsårer

Miljødirektoratet har mange nyttige ressurser for kompetanseheving og faglig påfyll når det kommer til friluftsfeltet. Den siste tiden har de både publisert en podcast om rett sti på rett plass og en rapport om aktivitetsendringer knyttet til friluftsliv.

Ledig stilling: Rådgiver innen friluftsliv

Nordland fylkeskommune har ansvaret for å lede og koordinere arbeidet med regional utvikling i fylket. Vi arbeider for å bygge bærekraftige og robuste lokalsamfunn i Nordland. Vi har nå ledig en 100% fast stilling som rådgiver innen friluftsliv. Stillingen er organisert i faggruppe Folkehelse og lokal samfunnsutvikling, som består av 10 medarbeidere. Se stillingsannonsen

Materiale fra webinar om forvaltningsplaner i statlig sikrede friluftslivsområder

Nordland og Troms og Finnmark fylkeskommune arrangerte fredag 28. oktober webinar med tema friluftsliv og forvaltningsplaner i statlig sikrede friluftsområder. 

Frivillighetskonferanser i Nordland

  Det arrangeres seks regionale frivillighetskonferanser i Nordland i oktober og november.  

Støtte til å ivareta friluftslivsområder i kommunen?

Nå kan kommuner og interkommunale friluftsråd forberede seg på å søke midler til sikring av viktige friluftslivsområder.   

Materiale fra konferansen tilflytting og rekruttering, Mo i Rana, 30. august 2022

Her finner du presentasjoner fra konferansen og bakgrunnsstoff.

Erfaringsdeling fra foreldrestøtteprogram i Brønnøy kommune

Brønnøy kommune deler sine erfaringer fra prosjektet "Barnas plattform Brønnøy" på webinar 21. september 12:00 - 12:45.