Cookie Consent by TermsFeed Fordeler 95 millioner kroner i spillemidler - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Fordeler 95 millioner kroner i spillemidler

Ungdom som spiller fotball - Klikk for stort bildeFra Kippermoen i Mosjøen Kenn Ole Moen Fylkesrådet har fordelt årets spillemidler til anlegg for idrett og fysisk aktivitet i Nordland.

Det er kommet søknader om spillemidler fra 30 av fylkets 41 kommuner. Årets totalbevilgning på 95,6 millioner kroner på til sammen 78 anlegg i Nordland.

Fylkesråd Linda Helen Haukland Susanne Forsland  - I vår innstilling legger vi vekt på en god geografisk fordeling av anlegg for ulike idretts- og aktivitetsformer. Fylkesrådens innstilling søker en prosentvis lik fordeling av spillemidler til kommunene. Gjentatte søknader og tidligere vedtak i prioriteringslisten for større kostnadskrevende anlegg, er også vektlagt i innstillingen. Jeg vil i framtiden å vurdere satsningen knyttet til idrettsanlegg inn i mulige regionvekstavtaler. Dette kan for eksempel være i form av såkalte interkommunale anlegg, sier fylkesråd for plan og næring, Linda helen Haukland

Ordinære anlegg, det vil si anlegg for både organisert og egenorganisert aktivitet, består av 168 søknader der 133 av disse er formelt i orden. Godkjent total søknadssum for alle ordinære anlegg er kr 416 607 000. Fylkesrådens innstilling til fordeling av kr 85 523 000 innebærer 20,53 % innfrielse av behovet med hel eller delbevilgning.

Nærmiljøanlegg er utendørs aktivitetsanlegg for egenorganisert bruk, og består av 71 søknader der 65 er godkjent.  Godkjent total søknadssum for nærmiljøanlegg er kr 17 651 000. Fylkesrådens innstilling til fordeling er kr 10 096 000 som innebærer 57,2 % innfrielse.

Les hele bevilgningssaken her