Viderefører samarbeidet med Aker BP

Klikk for stort bildeFylkesråd Knut Peter Torgersen (t. h) og administrerende direktør i Aker BP, Karl Johnny Hersvik, undertegnet avtalen i dag.Nordland fylkeskommune har inngått en samarbeidsavtale med Aker BP som skal bidra til å sikre lokale ringvirkninger fra petroleumsvirksomheten fra Skarv og sokkelen utenfor Nordland.

Fylkesrådet er sterkt opptatt av at olje og gassvirksomhet utenfor kysten av Nordland skal gi arbeidsplasser og næringsvirksomhet i fylket. 

- Samarbeidsavtalen med Aker BP er med på å videreutvikle vårt arbeid med dette, sier fungerende fylkesråd for næring, Knut Petter Torgersen (Ap).

Avtalen mellom Nordland fylkeskommune og Aker BP er en videreføring av tidligere inngått avtale fra 2008, men er justert og forenklet basert på erfaringer og nye oppgave

- Jeg er svært fornøyd med at Aker BP ønsker å videreføre samarbeidsavtalen, sier Torgersen.

Avtalen skal bidra til at Aker BPs engasjement i den videre utviklingen av Skarv-området og sokkelen utenfor Nordland både skal gi størst mulige lokale/regionale ringvirkninger til Nordland, samt medvirke til at Aker BP lykkes best mulig i samspill med aktører i Nordland.

- Vi har over flere år hatt et godt samarbeid med Nordland fylkeskommune og ønsker å være en aktiv bidragsyter i regionen fremover, sier administrerende direktør i Aker BP, Karl Johnny Hersvik.