Fire millioner kroner til hoppanlegg

Klikk for stort bildeFylkesrådet gir Fageråsbakkene støtte for å realisere et helårs hoppanlegg i Mo i Rana.

- Vi gjør denne bevilgningen for å få realisert et nytt viktig nasjonalt og internasjonalt hoppanlegg i Nord-Norge. Dette anlegget kan bidra til å sette Nordland solid på hoppkartet igjen, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Har stiftet selskap

Fageråsbakkene i Mo i Rana har sterke tradisjoner, og er den eneste K-)0 bakke som ennå finnes i Nord-Norge. Men bakken har et stort behov for fornyelse. Derfor har idretten i Saltdal, Vefsn og Rana gått sammen om å stifte selskapet Fageråsbakkene AS med det formål å bygge ut, eie og drive bakken slik at bakkens solide historiske tradisjoner kan ivaretas og videreføres på en god måte.

Vil løfte hoppsporten

- Dette var en fantastisk nyhet!, sier styreleder i Fageråsbakkene Trond Jøran Pedersen.

- Det er bare å si tusen takk for dette flotte bidraget. Vi lover å forvalte disse midlene på beste vis. De nye Fageråsbakkene vil uten tvil gi et løft for hoppsporten i Nordland og i hele Norge, lover han.

Midnight Sun Jumping?

Også varaordfører i Rana kommune Linda V. Eide er svært glad for bevilgningen fra fylkesrådet. Hun tror anlegget vil få stor betydning rekruttering og utvikling av hoppere i landsdelen?

- Hoppsporten er stor på verdensbasis. Med det nye anlegget vil mange øyne fra hele verden rette øynene mot Rana og Nordland, og det blir stas. Tenk bare hvis vi kan arrangere plastbakkerenn i midnattssol, DET blir garantert lagt merke til i det internasjonale hoppmiljøet, sier hun begeistret.