Gratulerer med prestisjefylt nominasjon

Klikk for stort bildeTomas Norvoll gratulerer Mørenot Robotics i Bodø- Jeg er stolt og glad over at Mørenot Robotics AS fra Bodø ble nominert til Stiftelsen Nor-Fishings Innovasjonspris, for utviklingen av en selvstyrende undervannsrobot som renser oppdrettsmærer. Dette er en kjempespennende bedrift med et produkt som har stort potensiale, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Den nyutviklede roboten NetRobot X2 hindrer at det vokser groe og biofilm på mæreveggene. Dette er en skånsom og miljøvennlig måte å holde nota ren på, sammenlignet med høytrykksspyling og notimpregnering. Roboten går i et forhåndsprogrammert mønster på notveggen. Børstene på roboten sørger dermed for at groe ikke får tid til å feste seg.

-Det er helt strålende at denne innovative teknologien utvikles og operasjonaliseres i Nordland. Dette viser at vi har spennende miljøer helt i norgestoppen innen dette området. Teknologien har også mange nye muligheter innen oppdrettsnæringen blant annet datainnsamling og overvåkning av fisken i mærene, sier Norvoll.

Her kan du lese mer om roboten
https://www.aqua-nor.no/de-innovasjonsprisnominerte-morenot-robotics/

Aqua Nor har i år mottatt hele 30 søknader til årets Innovasjonspris fra innovatørbedrifter i 11 land . 40 % av søknadene er fra utenlandske bedrifter. Det var innstilt følgende 3 kandidater til årets pris:

Benchmark Animal Health, Edinburgh, Scotland har utviklet et vannrensesystem med mål om å hindre at medisiner havner i sjøen.

Ecotone AS, Trondheim, Norge har utviklet «SpectraLice» - et helautomatisk undervannskamera som teller lus på fritt svømmende laks.

Mørenot Robotics AS, Bodø

 

Det var Benchmark Animal Health som til slutt ble tildelt prisen