- Lær av industrien i Nordland

Klikk for stort bildeFylkesråd Ingelin Noresjø på Nordlandskonferansen Trond-Erlend Willassen - Jeg utfordrer kommuner og andre sektorer til å lære av industrien i deres arbeid med å redusere utslipp og avfall.

Det sa fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) under et innlegg på Nordlandskonferansen i går i Bodø, og ga flere eksempler fra industrien i fylket.

 

-Ingen tviler på at selskap som Alcoa, Elkem og Celsa driver etter forretningsmessige mål i et tøft og internasjonalt marked. Det er heller ingen tvil om at de har integrert sterke miljømål i sine strategier. Det viser Elkems beslutning om å investere 150 millioner i Elkem Rana for å redusere utslipp.  Tiltakene Elkem nå gjør i Rana vil bidra sterkt til Mo Industripark sin visjon om å bli en grønn industripark i verdensklasse. Elkem Salten har før investert i teknologi som sparer Nox-utslipp tilsvarende 150.000 privatbiler. At Celsa er Nordens største gjenvinningsbedrift og produserer verdens grønneste stål vet mange her allerede, sa Noresjø.

 

Sirkulær økonomi og bærekraftsperspektivene blir stadig viktigere i arbeidet med å gjøre Nordland og Nordlandsbedriftene konkurransedyktige for fremtiden.

 

- Derfor har Nordland fylkeskommune, med fylkesrådet i spissen, en bevisst politikk på dette, blant annet på innkjøp av båter og skoler. Vi går foran. Og industrien i Nordland går foran, og det er vi stolte av. Det grønne skiftet er ikke politisk snikksnakk. Det grønne skiftet skjer i Nordland akkurat nå.