REGINA- avsluttende konferanse i Rovaniemi

Klikk for stort bilde (PDF, 4 MB)Representanter fra Nordland fylkeskommune deltok på konferansen som ble avholdt i Rovaniemi 11.-12. september. REGINA er et EU-sponset prosjekt med partnerkommuner i Nord-Finland, Sverige og Norge, så vel som Skottland og Grønland. Det er utviklet en plattform med verktøy og kunnskaper om hvordan fjerntliggende og tynt befolkede lokalsamfunn på en bedre måte kan forberede seg på store etableringer.

Store etableringer i lokalsamfunn er utfordrende og skaper endringer. Slike endringer gir mange muligheter, men også utfordringer. Derfor er det viktig at riktig etableringsstrategi må anvendes /være på plass for å sikre at det positive potensialet blir realisert og at negative resultater unngås.

 

Basert på det mye brukte konseptet med lokal smart spesialisering har REGINA utviklet et rammeverk for å sette opp lokale strategier med hensikt å maksimere ressurser og unngå potensielle konflikter når de står overfor slike utfordringer, for bedre å forutse fremtidig utvikling og beholde forretningsmessige fordeler i lokalsamfunnet.

 

REGINAs avslutningsskonferanse i Rovaniemi hadde presentasjoner av noen av verktøyene utviklet av REGINA-prosjektet. Case-studier og praktiske erfaringer ble presentert fra kommuner og andre partnere i prosjektet. 

 

Mer om REGINA prosjektet.