Reiseliv og opplevelser

Klikk for stort bilde Ernst Furuhatt

Nordland leverer opplevelser langs verdens vakreste kyst. Enten du vil ha en aktiv ferie eller ferie i et litt makeligere tempo, tørr vi love deg opplevelser du sent kommer til å glemme. Vil du vite mer om muligheter for opplevelser i Nordland, se nettsiden til NordNorsk Reiseliv.

Reiseliv- og opplevelsesnæringer er viktige for Nordland

Reiseliv- og opplevelsesnæringer omfatter tradisjonelt reiseliv i tillegg til næringsvirksomhet knyttet til kultur-, natur- og matopplevelser. Disse næringene er viktige for Nordland og er en av tre av prioriterte satsinger i "Et nyskapende Nordland - Innovasjonsstrategi for Nordland 2014-2020". (PDF, 922 kB) 

Fylkestinget i Nordland vedtok i februar 2017 "Strategi for reiseliv- og opplevelsesnæringer i Nordland 2017-2021". (PDF, 2 MB)Strategien gir føringer for fylkeskommunens rolle og ansvar som regional utviklingsaktør.

Strategiens visjon er: Mat, kultur og natur! Nordland skal levere opplevelser i verdensklasse.

Målsettingen i strategien er: Besøkende i Nordland skal møte bærekraftige reiselivsdestinasjoner med kvalitet i alle ledd.

Visjonen og målsettingen skal oppnås gjennom samarbeid og nyskaping for å bidra til bærekraftige reiselivsbedrifter og lokalsamfunn.

Det skal tilrettelegges for universell utforming av reiselivsprodukter i Nordland og satsningsområdene det skal jobbes med i årene fremover er:

  • Utvikling av fellesgoder
  • Utvikling og etablering av et innovasjonssystem for opplevelsesbasert reiseliv
  • Marked, kommunikasjon og distribusjon
  • Utvikle og markedsføre fylkeskommunens samferdselsløsninger som reiselivsprodukt
(11.02.2019)

«No one will protect what they don’t care about, and no one will care about what they never have experienced.» - Sir David Attenborough. 

(26.10.2018)

Nordland fylkeskommune ved besøksforvaltningsprosjektet var invitert til å holde innlegg på ATTA World Summit om det arbeidet fylkeskommunen har satt i gang. Årets arrangement var utsolgt og fant sted i Montecatini, Toscana i Italia 15-19. oktober med over 800 delegater fra mer enn 60 land

(24.10.2018)

Allerede i 2013 gjorde Vega seg fortjent til tittelen «Bærekraftig reisemål i Norge». Nå satser de videre på innovative opplevelser som ivaretar både miljø, lokalt næringsliv og innbyggere.

Fant du det du lette etter?

Ansvarlig

Liv Rask Sørensen
Ass. nærings- og utviklingssjef
Rannveig Klæboe Essarti
rådgiver kulturnæring / opplevelser
Tommy Nilsen
Rådgiver reiseliv / opplevelser