Vil gi flere turister store opplevelser på Røst

Klikk for stort bilde

Fylkesrådet bevilger 965 000 kroner til utvikling av opplevelsesnæring i øykommunen.  

Det er Røst kommune som har fått innvilget midler til videreutvikling av opplevelsesnæring. I begrepet opplevelsesnæring ligger tradisjonelt reiseliv, kulturnæring, lokalhistorie og matkultur. 

 

- Røst er en liten kommune der fiskerinæringen har en dominerende rolle. Et samfunn som er så avhengig av en næring blir veldig sårbart i forhold til endringer. Derfor vil det være gunstig dersom man får flere ben å stå på gjennom en oppbygging av opplevelsesnæringen, sier fylkesråd for næring Mona Fagerås (SV).

 

Klikk for stort bildeMona Fagerås sammen med ordfører på Røst, Tor Arne Andreassen

 

Hun tror at Røst med sin spesielle beliggenhet, internasjonale kontaktnett og kulturhistorie knyttet til tørrfisk et godt utgangspunkt for å lykkes med opplevelsesbasert reiseliv.

Hovedmålet i prosjektet er å videreutvikle opplevelsesnæringen på Røst, med utgangspunkt i historien om Pietro Querini og tørrfiskens sentrale rolle i kommunen. Operaen "Querini" som ble urfremført på Røst i 2012 etter 5 års prosjektering, skal brukes aktivt i prosjektet. Operaen tar utgangspunkt i historien om Querini, en venetiansk handelsmann, som strandet på Røst i 1432. Operaen tiltrakk seg store mengder tilreisende og bidro til økt næringsaktivitet både på Røst og i regionen forøvrig.

 

- Prosjektet skal også utvikle og teste tre til fem andre, nye opplevelsesprodukt, sier Mona Fagerås som tror prosjektet vil ha positiv effekt ikke bare når det gjelder å tiltrekke seg besøkende til øya, men også bidra til stedsutvikling for innbyggerne på Røst.