Cookie Consent by TermsFeed Rapport om endret aktivitet i friluftsområder og podcast om klimaendringer og ferdselsårer - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Rapport om endret aktivitet i friluftsområder og podcast om klimaendringer og ferdselsårer

Miljødirektoratet har mange nyttige ressurser for kompetanseheving og faglig påfyll når det kommer til friluftsfeltet. Den siste tiden har de både publisert en podcast om rett sti på rett plass og en rapport om aktivitetsendringer knyttet til friluftsliv.

Klimapodcast om stier og turruter

I Miljødirektoratets klimapodcast, episode 59 kan du høre om hvordan klimaendringene påvirker stier, og hva kommuner kan gjøre for å ruste opp stier og jobbe systematisk med stier, turveier og andre ferdselsårer. Podcasten hører du her:  

Miljødirektoratets klimapodcast - rett sti på rett plass 

 

Endret aktivitet i friluftslivsområder

Miljødirektoratet har også publisert en rapport som kartlegger hva et utvalg av norske kommuner gjør for å måle endret aktivitet i friluftslivsområder.

Rapporten gjennomgår ulike tilnærminger for å måle endret aktivitet, herunder bruk av ferdselstellere, brukerundersøkelser, mobildata, informasjon fra apper etc., og kartlegger i hvilken grad norske kommuner har brukt de ulike løsningene over de siste årene.

Rapporten peker også på løsninger som har potensial til å kunne brukes for å i større grad få målt endret aktivitet.

 

Kartleggingen er utarbeidet av Oslo Economics, på oppdrag for Miljødirektoratet.

 

Rapporten leser du her: 

 

Publikasjon: Hva gjør norske kommuner for å måle og registrere aktivitetsendringer som utløses av tiltak for å fremme friluftsliv?