OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Folkehelse og lokal samfunnsutvikling

Helsedirektoratet, ved Program for folkehelsearbeid i kommunene, lanserer denne våren seks webinarer på utvalgte tema innen lokalt folkehelsearbeid. Webinarene er laget for de som jobber med folkehelsearbeid og samfunnsutvikling lokalt eller regionalt.

Nå kan kommunene søke opptak til "Program for folkehelsearbeid i kommunene i Nordland".

Nordland fylkeskommune v/faggruppe Folkehelse og lokal samfunnsutvikling inviterer til et digitalt kurs i moderne prosjektledelse.

Nordland fylkeskommune har ansvaret for å lede og koordinere arbeidet med regional utvikling i fylket. Vi arbeider for å bygge bærekraftige og robuste lokalsamfunn i Nordland.  Stillingen er organisert i faggruppen Folkehelse og lokal samfunnsutvikling, som består av 10 medarbeidere. Visjonene til Nordland fylkeskommune er et attraktivt og inkluderende samfunn. Vi søker deg som vil bidra til å nå dette målet!

Her kan du lese mer om stillingen som rådgiver Folkehelse.

Mange kommuner jobber for å skape levende og bærekraftige lokalsamfunn. For å motivere til økt innsats  løfte frem gode eksempler, deler Kommunal – og moderniseringsdepartementet ut Attraktiv by-prisen.

Helsedirektoratet har utarbeidet sluttrapport for Nærmiljøprosjektet der flere kommuner i Nordland og Nordland fylkeskommune deltok. Rapporten bygger på rapporteringer fra deltagende kommuner, fylkeskommuner, universiteter og høgskolemiljøer. Eksempler på samarbeidsparter, prosjekter, kommunikasjon og forskning inngår i rapporten.

Portrettbilde av Kirsti Saxi

Fylkesrådet gir 1,6 millioner kroner i støtte til de regionale friluftsrådene. – De er en viktig samarbeidspart i folkehelsearbeidet, sier fylkesråd Kirsti Saxi.

40 ulike folkehelsetiltak har fått tilskudd og vil skape aktivitet ute i Nordlandskommunene.

Bilde av vandrere mot Sorjushyttne

Ferieopplevelser ligger ofte nærmere enn du tror. Langs grensa mot Sverige i Nordland ligger en godt merka og tilrettelagt vandringsrute til gratis benyttelse. Du kan gå en eller flere av de 43 etappene.

Kommuner i Nordland kan søke tilskudd til etablering av kommunale frisklivs-, lærings- og mestringstilbud.