Cookie Consent by TermsFeed Konferanse for plan og samfunnsutvikling i Nordland - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Konferanse for plan og samfunnsutvikling i Nordland

nattbilde med personer utenfor et sted som heter Merkur - Klikk for stort bildeVinterbylys Tim Chr. Tomkins-Moseng Plankonferansen i Nordland er en årlig begivenhet. I år har den fått navnet Konferanse for plan og samfunnsutvikling, da konferansen er et samarbeid på tvers av fag og sektorer. Den skal være er en kilde til inspirasjon, informasjon og planfaglig påfyll. Konferansen markerer planfaglig fellesskap og avslutning av planåret. 

Statsforvalteren i Nordland og Nordland fylkeskommune  samarbeider om å arrangere plankonferansen for Nordland. I tillegg inviteres hvert år to kommuner til å delta i programgruppa. Årets kommuner er Narvik kommune og Lødingen kommune. På konferansen samles plankompetansen fra kommunene, regionalt og statlig nivå på en felles planfaglig arena. Det deltar rundt 130 personer på konferansen. Dette er en arena for kommunale planleggere, kommunedirektører og ordførere i tillegg til øvrig statlig forvaltning. Gjennom årenes løp har det blitt opparbeidet gode tradisjoner i form av blant annet festmiddag og lutefisk som faste ingredienser.

"Livskvalitet i det grønne skifte" 

Sett av dagene til plankonferansen 2022 som arrangeres 23. - 24. november. Konferansen arrangeres fysisk i Bodø på Radisson BLU hotell. Konferansen er gratis og inkluderer dagpakker og festmiddag! Festmiddag er som tradisjonen tro lutefisk, men de som av gode grunner ikke kan spise lutefisk vil få et alternativ selvfølgelig. 

Programmet er ikke utarbeidet enda, men tema er arealplanlegging i det grønne skifte. Hvordan kan vi sammen skape god livskvalitet i det grønne skiftet? Dette vil vi utforske på årets plankonferanse!

Det grønne skiftet handler om hvordan Norge skal bli et lavutslippsland innen 2050, og innebærer en omstilling av hele samfunnet. Dette krever en helhetlig tilnærming og samarbeid på tvers av fag og sektorer. Plankonferansen 2022 arrangeres derfor sammen med folkehelseforumet. Formålet er å innarbeide folkehelseperspektivet i den helhetlige planleggingen og skape en felles arena for kompetanseheving og faglig nettverksbygging.

På plankonferansen skal vi se nærmere på hvordan vi kan bruke planlegging som verktøy for å oppnå ønsket utvikling i hele fylket, og diskutere viktige problemstillinger knyttet til større industrietableringer. Hvordan påvirker de samfunnet, og hvordan kan vi gjennom planlegging og folkehelsearbeid løse samfunnsfloker?

PÅMELDING

PROGRAM (legges ut når dette er klart)

Overnatting

Overnatting dekkes ikke, men det er satt av hotellrom til konferansepris. Det er opprettet en lenke til hotellbooking. Deltakerene  bestiller rom på hjemmesiden: www.radissonhotels.com , velger dato, under pris velges promotional code og skriver inn kode:  NO171360 Frist for bestilling av rom er satt til 22. oktober 2022.