Planlegging i Nordland

Planer.jpg - Klikk for stort bilde Nordland fylkesting er regional planmyndighet i henhold til plan- og bygningsloven. Fylkeskommunen skal derfor utøve planfaglig veiledning ovenfor kommunen. I tillegg utarbeider fylkeskommune regionale planer som gir rammer for utviklingen av Nordland fylke.

Hvert fjerde år vedtar fylkestinget en regional planstrategi for Nordland som setter rammer for hvilke planer og strategier som skal utarbeides i planperioden. En viktig del av fylkeskommunens arbeid er å følge opp målsettingene i Fylkesplan for Nordland 2013 - 2025 med arealpolitiske retningslinjer og planbestemmelse for etablering av kjøpesentre. Fylkeskommunens planer og strategier finner du her. Fylkeskommunens oppgaver omfatter i tillegg koordineringen av et regionalt planforum hvor statlige, regionale og kommunale interesser kartlegges og samordnes.

Planlegging
Forside Idehåndbok BYROM.png
(20.12.2016)

Endelig er den her - et oppslagsverk med ideer, strategier og eksempler på gode byrom! Det er kommunal- og moderniseringsdepartementet som har laget idehåndboken som ble lansert 20. desember. Her har Nordland fylkeskommune vært med i referansegruppen sammen med Fauske kommune.

By og regionsenterpolitikk.jpg
(20.12.2016)

Nordland fylkesting har vedtatt Regional plan for by- og regionsenterpolitikk 2017 - 2025. I tillegg til planen er det vedtatt et handlingsprogram for 2017.

(20.12.2016)

Kommunene og andre aktører oppfordres til melde sin interesse for å legge fram planer for drøfting i planforum. Første møtedato er 1. februar.

Fylkesråden innleder på byromseminaret 2016
(22.11.2016)

Var du på byromseminaret i Sandnessjøen 19. - 20. september eller skulle du ønske at du var der? Nå er rapporten klar. Her kan du lese om hva som ble sagt på seminardagen, og hvilke verktøy og metoder som ble brukt på workshopen dagen etter. Ikke minst kan du bli kjent med forslagene til gode byrom i Sandnessjøen som ble utviklet i løpet av seminaret.

ordfører og fylkesråd
(20.10.2016)

Årets byromseminar 19. - 20. september hadde temaet "Byen som regionsenter". Det nyåpnede Kulturbadet i Sandnessjøen sentrum var fullbooket med over 100 deltakere på seminardagen hvor både politikere og fagfolk tok opp spørsmålet om hva som skal til for at byer som Sandnessjøen kan ta rollen som regionsenter. Dagen etter stilte over 70 engasjerte byborgere og tilreisende på workshopen ledet av det danske arkitekturfirmaet Gehl.

digitale plankart
(15.09.2016)

Gode arealplankart er en forutsetning for en god og forutsigbar samfunnsutvikling. Regionale myndigheter tilbyr derfor alle kommuner i Nordland kvalitetssikring av arealplaner ved offentlig ettersyn. Nå ønsker Kartverket å gi kommunene ekstra hjelp gjennom "Plansatsingen 2016".

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fant du det du lette etter?
Ingelin Noresjø
Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse (KrF)
Mona Fagerås
Fylkesråd for næring og regional utvikling (SV)
Bjørg Helene Jenssen
Etatsjef Kultur, miljø og folkehelse

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø
 
Login for redigering