Nordland fylkes eldreråd til Murmansk

Eldrerådet drar til Murmansk for å lære om den samiske urbefolkningen og eldre generelt i Murmanskområdet. Og for å foreslå en felles konferanse til neste år.
Her er eldrerådet på tur til Murmansk- Fra høyre Grethe Bang, Mai-Helene Walsnes, Ingolf Kvandahl og Joakim Sennesvik - Klikk for stort bildeHer er eldrerådet på tur til Murmansk- Fra høyre Grethe Bang, Mai-Helene Walsnes, Ingolf Kvandahl og Joakim Sennesvik

Turen er et samarbeid med organisasjonen Barn av den store fedrelandskrigen, som er det nærmeste man kommer en «eldreorganisasjon» i Murmansk. 

Ønsker en felles Generasjonskonferanse i 2019


- Vi ønsker å lansere ideen om en felles Generasjonskonferanse i 2019. Det hadde vært flott å kunne arrangere en slik konferanse i samarbeid med tilsvarende organisasjoner i Murmansk til neste år, sier Grethe Bang fylkestingets representant i eldrerådet.

Generasjonskonferansen har vært arrangert av de tre medvirkningsorganene; Ungdommens fylkesråd, Rådet for likestilling av funksjonshemmede og fylkeseldrerådet siden 2007. 

Flere møter


Eldrerådet skal møte varaminister Svetlana Videneeva i departementet for sosial utvikling og og organisasjonen Barn av den store fedrelandskrigen. I tillegg skal de besøke Generalkonsulatet. En dag er satt av til besøk i Lovozero, hvor hovedtyngden av russiske samer bor. 


Turen er støttet av Barentssekretariatet og fylkeskommunen gjennom Samiske tilskudd til aktiviteter og språktiltak. 

Fant du det du lette etter?

Abonner på vårt nyhetsbrev
Navn
E-post
Velg ditt abonnement
Innovasjonspolitikk
Næring og regional utvikling
Kulturminner i Nordland
Nyhetsbrev plan og miljø