Setter Bodø på verdenskartet

Ingelin Noresjø og Ida Pinnerød. - Klikk for stort bildeIngelin Noresjø og Ida Pinnerød. Bodø kommune får et tilskudd på to millioner kroner til gjennomføring av den internasjonale plankonferansen ISOCARP 2018.

Det er første gang ISOCARP arrangerer sin årlige kongress i Norden og nord for Polarsirkelen. ISOCARP (International society of city and regional planners: https://isocarp.org/) er en internasjonal organisasjon som samler både arkitekter og andre som jobber med by- og regionplanlegging.

Kongressen er blant de største arrangementene innen by- og samfunnsplanlegging globalt og gjennomføres i Bodø 1. - 5. oktober 2018. Det er ventet mellom 500 og 1000 deltakere. Temaet for kongressen er «Cool Planning: Changing climate and our urban future».

Bodø blir viktig arena

- ISOCARP kongressen er en god mulighet til å sette Nordland og Nord-Norge ytterligere på verdenskartet. Gjennom kongressen kan Bodø og Nordland vise at regionen er den fremste arenaen i nord for arktisk innovativ og bærekraftig by- og samfunnsutvikling, sier fylkesråd for næring i Nordland, Ingelin Noresjø (KrF).

Hun legger til at konferansen også vil bidra til å fremme Bodø som møteplass og konferanseby.

Vil gi kunnskap

- Kongressen vil også tilføre Nordland viktig kunnskap og bistand i arbeidet med egen by- og samfunnsutvikling. For Bodø er dette spesielt verdifullt i den fasen arbeidet med Ny by –n y flyplass nå går inn i. Innspill og nye perspektiv fra eksperter innen innovativ og bærekraftig by- og samfunnsplanlegging vil kunne tilføre prosjektet verdifull kunnskap. Videre vil kongressen kunne bidra til at utviklingen av Bodø Smart City og regionen for øvrig er bærekraftig og attraktiv, sier Noresjø.

Glad for støtte

- Jeg er veldig glad for at fylkesrådet så aktivt støtter oss i arbeidet med å arrangere denne kongressen. Å få oppleve så mange dyktige fagfolk og stor kompetanse fra hele verden er en sjelden sjanse, og jeg håper mange både regionalt og nasjonalt melder seg på, sier ordfører i Bodø, Ida Pinnerød (Ap). Hun mener kongressen vil gi viktig ny kunnskap og kompetanse om by- og samfunnsutvikling i arktiske regioner.

Bodø Smart City, og herunder spesielt Ny by – ny flyplass-prosjektet, kan på sikt bli den fremste arenaen i nord for arktisk by- og samfunnsutvikling. Det gjennom å være et pilotområde for fremtidens løsninger for blant annet lav- og nullutslippsbygg/-nabolagtransport og infrastruktur. Dette er kunnskap og kompetanse som kan overføres til øvrige byer i Arktis og verden for øvrig.

Stor aktivitet

Det vil være betydelig aktivitet i Bodø under kongressen. Det arrangeres faglige arrangementer en rekke steder rundt omkring i byen. Uken vil være fylt med plenums- og parallellsesjoner med internasjonalt anerkjente "key note speakers", foredragsholdere, samt workshoper ulike steder i Bodø.

I tillegg vil det foregå prisutdelinger, nettverkbyggings-aktiviteter, workshoper for YPP'er (Young Planning Professionals) fra inn- og utland, utstillinger og befaringer i Bodø og området rundt byen. Det legges også til rette for arrangement og utflukter både i forkant og etterkant av kongressen, hvor for eksempel Salten og Lofoten er aktuelle destinasjoner. 

Fant du det du lette etter?