Nattestengt på fylkesveg 17 i Meløy

Klikk for stort bildeSkredsikring i Meløy Knut Karlsen Stengt gjennom Kilvik natt til fredag 3. juli klokka 01:00–06.30 på grunn av asfaltering. Ingen omkjøringsmuligheter. 

På fylkesveg 17 gjennom Kilvik i Meløy kommune pågår det arbeider med skredsikring.  

- Vi har bygd en midlertidig veg som trafikantene skal bruke i anleggsperioden, og nå er det klart for å legge asfalt. Siden vegen har kun ett kjørefelt, er vi nødt til å holde stengt noen timer mens asfalteringen pågår. Arbeidet gjøres på natta, når det er minst mulig trafikk, sier byggeleder Roar Hunstad i Nordland fylkeskommune. 

Stengt natt til fredag 3. juli

Fv. 17 i Kilvik blir stengt natt til fredag 3. juli i tidsrommet 01.00–06.30. Det er ingen omkjøringsmuligheter. Nødetater under utrykning ledes gjennom anleggsområdet. 

Oppdaterte trafikkmeldinger finnes på www.175.no eller telefon 175. 

Lysregulering 

Det er allerede nedsatt fart i området, og resten av anleggsperioden vil den midlertidige vegen ha lysregulering.  

- Ta høyde for at det kan bli venting i 15–20 minutter, sier Hunstad.  

Bedre skredsikring

På fylkesveg 17 gjennom Kilvik i Meløy kommune finnes det to skredoverbygg og ledevoller, men området har høy skredfare og trenger mer sikring. I fjor sommer ble vegetasjonen ryddet og gjort klar, og nå fullføres prosjektet. 

Det ene overbygget skal forlenges med 30 meter, slik at det blir 100 meter langt. I tillegg skal vollene forbedres og økes. Hensikten med vollene er at skredene kan ledes bort fra fylkesvegen, eller på en trygg måte over den.  

Skredsikringen skal være fullført innen utgangen av året.

Det er Mesta AS som utfører arbeidene på vegne av Nordland fylkeskommune.Klikk for stort bildeOmkjøringsveg der skredoverbygget forlenges Roar Hunstad