Ny beredskap på Trænfjorden

Klikk for stort bildeTræna i vinterdrakt. Geir Johnsen Fra 5. mars er det iverksatt en ny beredskapsordning for transport over Trænfjorden for å sikre tilgang til fastlandet også når været skaper problemer for båttrafikken.

Ordningen gjelder de gangene hurtigbåten i rute 18-191 fra Stokkvågen klokken 2015 mandag til torsdag, eller søndag klokken 2045, ikke kommer seg over Trænfjorden. Da iverksettes følgende:

  • Kapteinen på fergen i ruten 18-192 blir varslet om dette, og gjør tiltak for å kunne fremskynde sin avgang dagen etter.

Fergen går da fra Træna/Husøy klokken 0615, og ikke klokken 0645 som normalt

  • Kapteinen på hurtigbåten i rute 18-191 varsler også busselskapet så bussen fra Stokkvågen klokken 0815 venter

Klikk for stort bildeFylkesråd for transport og infrastruktur Bent Joacim Bentzen (Sp) Både hurtigbåt og ferge sender ut varsel/trafikkmelding om dette.

I tillegg er følgende prosedyre gjennomført:

  • De gangene hurtigbåten i rute 18-191 på avgangen fra Sandnessjøen klokken 1630 mandag til lørdag, ikke kan krysse Trænfjorden, skal de varsle passasjerene om dette, slik at de kan flytte over til fergen i rute 18-192 i Stokkvågen klokken 1730. Ferga går fra Stokkvågen klokken 1745, og går ikke innom Onøy for å ta med passasjerer som ikke byttet i Stokkvågen.

- Vi gjør disse tiltakene for sikre at lokalbefolkningen får tilgang til fastlandet, også i perioder der været skaper problemer for båttrafikken, sier fylkesråd for transport og infrastruktur Bent-Joacim Bentzen (Sp).