Cookie Consent by TermsFeed Fag for studiekompetanse - Bodø videregående skole - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Fag for studiekompetanse - Bodø videregående skole

Oppstart høst 2022, med forbehold om at det er nok søkere.

Bodø videregående skole vil tilby et stedsbasert opplæringstilbud for å ta fag for studiekompetanse. Et stedsbasert tilbud betyr at du møter på skolen i lag med klassen og lærere.

Tilbudet går over ett skoleår.

Det vil bli gitt opplæring for studiekompetanse etter 23/5-regelen. Det passer for deg som er 23 år eller mer, og har 5 år eller mer med utdanning og/eller arbeidspraksis. Da trenger du følgende seks fag for å oppnå generell studiekompetanse:

  • Norsk muntlig og skriftlig (393 årstimer)
  • Engelsk (140 årstimer)
  • Matematikk (224 årstimer)
  • Naturfag (140 årstimer)
  • Historie (140 årstimer)
  • Samfunnskunnskap (84 årstimer)

Tilbudet vil kunne tilpasses for deg som har fullført og bestått fellesfagene på Vg1 og Vg2 yrkesfag tidligere, og bare trenger fag for påbygging til generell studiekompetanse.

Hvis du har høyere utdanning fra utlandet, og kun mangler ett eller to fag for å oppnå generell studiekompetanse, så vil du kunne delta i tilbudet med kun de fagene som du trenger. Det gjelder også for andre som ikke har behov for opplæring i alle fagene.

Denne siden er under utarbeiding, og mer informasjon kommer.

Send søknad