Stolte fylkesråder åpnet nye Polarsirkelen skole

Klikk for stort bildeFylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen, flankert av elevene Kasper Jansvik og og Sigbjørn Holthe klipper snoren som markerer at nye Polarsirkelen videregående skole er offisielt åpnet Trond-Erlend Willassen - Med et fantastisk flott tilbygg og alle skolens elever samlet under samme tak ligger alt til rette for å skape inspirerende arbeids- og læringsmiljø både for elever og ansatte, sier en begeistret fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap). Også fylkesråd for økonomi Knut Petter Torgersen (Ap) var hjertelig til stede under åpningen av den nye skolen.

Fylkesråden markerte begivenheten tirsdag med snorklipp og tale. Med seg på snorklippingen hadde hun elevene Sigbjørn Holthe og Kasper Jansvik, samt ordfører i Rana Geir Waage og fylkesråd for økonomi Knut Petter Torgersen.

- Jeg vil oppfordre alle til å ta det i bruk, og ta godt vare på skolen, og glede dere over hva vi har fått til her! Lykke til med den videre driften og utviklingen av denne flotte skolebygningen, sa Olsen før hun klippet snora og med det markerte den formelle åpningen av nye Polarsirkelen videregående skolen i Mo Rana. (artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk for stort bildeFra kantina. Trond-Erlend Willassen Tilbygg og flerbrukshall

Det var i 2007 at fylkestinget bestemte å samlokalisere de videregående skolene i Mo i Rana til èn skole. Prosessen fram samlingen har vært lang, men denne høsten ble altså jobben ferdigstilt. Det er blant annet bygd en nytt fellesbygg på 900 kvadratmeter. Til skolestart ble også en helt ny flerbrukshall på 3300 kvadratmeter tatt i bruk. 

De nye fasilitetene gir mulighet for å lage flotte oppsetninger med black- og whitebox, blant annet for fylkeslinjen i drama som er ved Polarsirkelen. Det nye auditoriet vil ha plass til 274 personer, Det vil i tillegg inneholde scene med sceneteknisk utstyr, lysanlegg og et moderne lydanlegg (artikkelen forsetter under bildet).

Klikk for stort bildeElever fra danselinja underholdt på åpningen. Trond-Erlend Willassen Egen frukthage

- Det er etablert frukthage, grønne atkomstarealer og mindre parkanlegg som er tilrettelagt de fleste behov. I løpet av høsten blir det etablert et aktivitetsbygg i bibliotekhagen som inneholder oppvarmet drivhus, sykkelparkering og sosiale soner. I tillegg er infrastrukturen i skoleområdet oppgradert med 10 000 m2 asfalt, sier fylkesråd for økonomi Knut Petter Torgersen (Ap) (artikkelen forsetter under bildet).

Klikk for stort bildeGlassgatene mellom det nye og eksisterende bygget på Mjølan. Trond-Erlend Willassen

Jo mere vi er sammen

 -Det nye fellesbygget preges av luft, imøtekommenhet, flotte tekniske løsninger og mange muligheter, det er blitt helt strålende. Her er det lett å trives både for lever og lærer!, sier Hild-Marit Olsen som også tror selve samlokaliseringen vil slå positivt ut.

- Det at elever og lærer fra studiespesialisering og alle yrkesfag treffes hver dag tror jeg både vil øke trivselen og læringsmiljøet for elevene. Jeg tror også at dette gjelder lærerne. Mangfold og fellesskap er bra, det vil gi en bedre skolehverdag og bedre læringsmiljø (artikkelen forsetter under bildet).

Klikk for stort bildeSplitter nye og flotte lokaler for elever på matfag. Trond-Erlend Willassen  Utviklingsaktør

Olsen understreker at Polarsirkelen videregående skole er svært viktig for Rana-samfunnet. Nye Polarsirkelen er ikke bare en skole for undervisning på dagtid. Den skal også brukes på både kvelder og i helgene som kommer. Den nye flerbrukshallen er også et betydelig bidrag til den lokale idretten.

- Vi ønsker at skolen skal være en utviklingsaktør i regionen, en institusjon med masse kunnskap og «drive», som utdanner elever og lærlinger som samfunnet har bruk for og etterspør (artikkelen forsetter under bildet).

Klikk for stort bildeUtdanningssjef Nina Ellingsen Høiskar på den flotte kjemisalen Trond-Erlend Willassen

Takker kommunen

Det nye fellesbygget på Mjølan har også fått en fantastisk plassering med utsikt mot Mo sentrum.

- Dette må være den fineste tomta i byen og vi takker Rana kommune for all den velvilje vi er blitt møtt med i byggeprosessen. Så bra som resultatet er blitt vil bygget og skolen uten tvil prege Mo i Rana på et positiv måte i tiden fremover!

Klikk for stort bildeHild-Marit Olsen foran inngangen sammen med rektor Thomas Skonseng Trond-Erlend Willassen