- Strålende miljøengasjement!

Klikk for stort bildeAase Refsnes , Hild-Marit Olsen og Ingelin Noresjø Susanne Forsland - Det er fantastisk å se engasjementet for miljø blant ungdom i Nordland! Det sier fylkesråd for miljø Aase Refsnes (SV), fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap) og fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) samstemt.
 

Over hele Nordland har ungdom i dag gått til klimastreik, med krav om at politikerne gjør mer for å redde klimaet.

- Jeg er stolt over å få oppleve dette, det viser at ungdom virkelig tar klimatrusselen på alvor og engasjerer seg for jordas fremtid. Det er bra at de unge minner oss på at klima og miljø er en av de aller viktigste saken vi politikere jobber med sier fylkesråd for miljø Aase Refsnes.

Også fylkesråd for utdanning er imponert over de unge som streiker for å redde kloden.

- Med et slikt engasjement og en slik bredde er det ingen tvil om at de når frem med sitt budskap og får mange til å tenke, sier Hild-Marit Olsen og får følge av sin kollega Ingelin Noresjø, som er fylkesråd for næring.

- Ungdommenes sterke engasjement i miljøsaken over hele Europa gjør at vi som voksne og politikere blir inspirert til å jobbe enda hardere med miljøsaken. Det er viktig at ungdom engasjerer seg på denne måten for vår felles framtid. Klimakampen er vår tids viktigste og mest krevende politiske sak, og ungdommenes meninger må ligge i bunnen når vi former framtidas Nordland, avslutter næringsråd Ingelin Noresjø.

Fant du det du lette etter?