Til Tyskland med tradisjon og modernitet

- Jeg har jo lyst å imponere noen i Dresden!Klikk for stort bilde

Det sier Eline Kristoffersen Paulsen. Hun er en av 28 elever fra musikklinja ved Bodø videregående skole som 14. mars er klar for konserten «Heritage meets Modern» ved Evangelisches Kreuzgymnasium i Dresden.

Der skal Eline som et av solonumrene spille «Jølstring» av Edvard Grieg. Nivået ved musikklinja på den videregående skolen i Dresden er høyt, men det finner hun bare ekstra skjerpende.

    - Piano har jeg øvd helt siden jeg som seksåring begynte på Kulturskolen under ledelse av Øystein Haram. Jeg er godt forberedt og gleder meg til både tur og konsert, sier Eline Kristoffersen Paulsen.

 

Nye studiemuligheter

Godt innøvd er også Harald Georg Høyem Olsen fra Gildeskål. Han spiller både piano og gitar, men under samkonserten med de tyske elevene er det strengeinstrumentet som skal trakteres.

    - Musikklinja på Bodø videregående har åpnet opp for nye muligheter for meg som musiker. Her treffer jeg på andre elever med samme interesse som meg, og vi gjør hverandre gode. Nå gleder jeg meg til å musisere med de tyske elevene og ser frem til en tur med utveksling av kultur, studiemuligheter og musikk. Dette blir knall!

 

Erasmus programmet

Gjennom det europeiske Erasmusprogrammet har et samarbeid mellom Bodø videregående skole og Evangelisches Kreuzgymnasium blitt mulig. En søknad koordinert av musikklærer Ragnhild Djupedal skal ende opp i samkonserten «Heritage meets Modern». Djupedal forklarer tittelen slik:

    - Programmet er satt sammen for å vise hva som kan finnes av både tradisjon, bredde og moderne linjer i den norske og litt av den tyske musikkskatten. Her skal vi fremføre både «Nattjoik» av Frode Fjellheim, «Var februar» av Susanne Lundeng til «Ode» av Beethoven.

 

«Tryllefløyten»

Evangelisches Kreuzgymnasium er en videregående skole med 800 elever og rundt 60 lærere. Det gis undervisning i kunst, vitenskap, språk og humanistiske fag. Engelsk er førstespråket, deretter latin og fransk. Som en del av programmet skal elevene overvære «Tryllefløyten» av Mozart i Semper-operaen. Dette er et av Tysklands mest berømte operahus, og som i likhet med mange andre historiske bygg i Dresden - ble restaurert under DDR-tiden. Gute Reise!Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde