Oppmelding til eksamen

  Klikk for stort bilde 

Oppmeldingsfrist:

01.februar kl 23.59

Oppmeldingsskjema åpner 10 januar kl 12.00 og er tilgjengelig til 01 februar kl 23.59.

 

 

 

 

NYTT VÅR 2021:

DU TRENGER IKKE LEVERE LESELISTER PÅ FORHÅND.

Det er ikke lenger nødvendig å sende inn leselister i god tid før eksamen, dette fordi det er komptansemålene i læreplanene som er utgangspunktet sensor har for å lage eksamensoppgaven. I fagene med krav om fordypning er det lurt å leverer en leseliste når du møter til eksamen slik at sensorene har en oversikt over dine egenvalgte tekster, litteratur, lærebøker og kilder under eksamineringen. Det er ikke ett krav om å levere en slik liste, du kan velge å avlegge eksamen uten å informere om tekster, litteratur, lærebøker og kilder på forhånd. Les mer om læreverk og leselister i menyen til høyre.

 

Informasjon til elever (ikke privatister) som har rett til ny, utsatt og særskilt eksamen. 

 

Dette må du ha klart når du skal melde deg opp til eksamen:

Minid eller bankid, gyldig bekreftelse på rett til gratis eksamen, er du lærling må du også ha lærebedriftens navn og organisasjonsnummer klart før du melder deg opp.

  1.  Oppmeldingsskjema

  2. Logg inn med "minid" eller "bankid".
  3. Følg instruksjonen i skjemaet.
  4. Du mottar e-post fra privatistkontoret med påloggingsinformasjon til Iskole når oppmeldingen er registrert. På Iskole finner du bl.annet tidspunkt og sted for eksamensgjennomføringen.

Skriftlig eksamen avvikles på alle videregående skoler i Nordland. Du kan fritt velge hvilken skole du ønsker å avlegge skriftlig eksamen på. Etter du har valgt faget ditt kan du velge hvilken skole du vil ta den skriftlige eksamen på.

Muntlig, muntlig/praktisk og praktisk eksamen avvikles på bestemte skoler. Fire eksamensskoler administrerer muntlig, muntlig/praktisk og praktisk eksamen i tre regioner.

Nordfylke: Narvik vgs og Hadsel vgs.

Midtfylket: Bodø vgs

Sørfylket: Polarsirkelen

Etter at du har valgt faget ditt i oppmeldingsskjemaet vil du få opp liste med eksamensskoler. Du kan velge den eksamensskolen som passer deg best. Du kan legge frem ett ønske om eksamenssted i oppmeldingsskjema, men vær oppmerksom på at ønsket ditt ikke nødvendigvis blir oppfylt. Det er eksamensskolen som avgjør hvor eksamen skal avholdes og kan derfor flyttet din eksamen til en annen skole i regionen dersom det er mest hensiktsmessig. Du vil finne informasjon om hvor og når din eksamen skal være på Iskole innen utgangen av mars(våreksamen)/oktober(høsteksamen. Vær obs på at all informasjon sendes til den epostadressen du oppgir i oppmeldingsskjemaet. Dersom du ikke har mottatt epost, må du først sjekke spamboksen, finner du den ikke der, tar du kontakt på telefon 75654616 eller epost: supportprivatist@nfk.no.

Oppmelding til eksamen for lærlinger i 0+4 og 1+3 ordningen, samt lærlinger som skal avholde eksamen i restteori:

Lærlinger i 0+4 eller i 1+3 ordningen som skal ta fellesfag som privatist, er selv ansvarlig for å melde seg på eksamen. Disse lærlingene skal ikke betale avgift.

Lærlinger i disse fagene: - Automatiseringsfaget, Anleggsmaskinmekanikerfaget, Dataeletronikerfaget,  Børsemakerfaget, Elektrikerfaget, Energimontørfaget, Energioperatørfaget, Heismontørfaget, Signalmontørfaget, Telekommunikasjonsmontørfaget, må selv melde seg opp til en egen teorieksamen( ofte omtalt som restteori). Disse skal ikke betale avgift.

Praksiskandidater er privatister, det samme er lærlinger som mangler fag (ikke bestått/ikke vurdering). Disse skal melde seg opp selv og betale avgift. Er du praksiskandidat og vil melde deg opp til praktisk del av fagprøven? Du finner informasjon og oppmeldingsskjema på siden for fag og yrkesopplæring.

 

Mener du at du har rett til gratis eksamen må du dokumentere årsak.

Dersom du velger "ikke betaling" i oppmeldingskjema må du dokumentere rett til gratis eksamen. Ett slikt dokument kan være bekreftelse fra OT om du er under oppfølging av oppfølgingstjenesten, bekreftelse fra skolen din dersom du har en avtale om å ta privatisteksamen i fag skolen ikke tilbyr undervisning i, lærekontrakten din mm. Dokumentet lastes opp i oppmeldingsskjema. Privatistkontoret vurderer hva som er gyldig dokumentasjon og tar kontakt med deg om noe er uklart.

Bestille ny oppdatert dokumentasjon

Du kan bestille nytt oppdatert vitnemål eller kompetansebevis samtidig som du melder deg opp til eksamen. Du vil få tilsendt dokumentene dine etter siste sensurfrist (januar/juni). Du må oppgi hvilken skole du sist var elev på, da det er din avgangsskole som skal skrive nytt vitnemål/kompetansebevis til deg. Les mer om dokumentasjon

Brukerstøtte

Veiledning gis gratis av våre karrieresentere.
Har du spørsmål knytter til oppmeldingen din kan du kontakte support på supportprivatist@nfk.no. eller på telefon 75654616.

Problemer med innlogging eller skjema? Forsøk følgende:

  • Problemer med oppretting av bruker
    Mobilnummer må i https://www.norge.no bestå av 8 siffer. Mobilnummer med landskode (+47 eller 0047) vil ikke fungere. Du kan endre dette under "Oppdater kontaktinformasjon" hos https://www.norge.no .
  • Ved problemer med betaling kan du prøve med et annet betalingskort.
  • Hvis det oppstår problemer i skjema under oppmelding og/eller betaling kan du avslutte og gå inn på nytt, med et nytt skjema.