Line tok pokalen

Line Krogstad fra Aust Lofoten vgs sveiset seg til førsteplass under årets Fylkesmesterskap for yrkesfag.Klikk for stort bilde

Konkurransen gikk av stabelen ved Bodø videregående. I tillegg til sveis var de andre øvelsene var innen kjøretøy og teknikk. Krogstad tok med sin seier første napp i en vandrepokal ny av året.

    - Man vet jo aldri, men jeg satte meg seier som mål og det klarte jeg å fullføre. Den største utfordringen var å «spille» på bortebane. Vi som tilreisende var jo ikke kjent i verkstedet, og her var det bare ukjente sveiseapparater. Heldigvis fikk vi øve litt kvelden før, og det hjalp på.

Sikter mot høyere utdanning

Fra før av har Line fagbrev fra Helse- og oppvekst, men så fikk hun lyst til å utvikle seg videre i en helt annen fagretning.

    - Sveising og helse er jo to forskjellige yrker, men samtidig har de også sine krysspunkter i forhold til krav om nøyaktighet, og det å være det jeg kaller for stødig. Noe videre utdanningsløp har jeg ikke helt bestemt meg for, men målet er en høyere utdanning, så får vi se hva som skjer.

WordSkills Norway

I april er det Norsk Mesterskap for yrkesfag, og hvor det er hele 34 forskjellige klasser å konkurrere i. Fylkesmesterskapet for Nordland var et samarbeid mellom Fylkeskommunen og Bodø videregående skole. Neste stopp for Line Krogstad er Glemmen videregående i Østfold 10-11 april, da i regi av WorldSkills Norway.

Lykke til, Line!