Stolt fylkesråd etter historiens første NM i akvakultur

Klikk for stort bildeAsle Andersen og Audun Gangstø fra Meløy videregående skole avd Inndyr Meløy vgs - Det er bare å gratulere Meløy videregående skole, avdeling Inndyr, med seieren i NM i akvakultur. Jeg er imponert over både deltakerne Asle Andersen og Audun Gangstø, og hele opplæringsmiljøet på Inndyr som stod for arrangementet, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap).

- At skolen på Inndyr ble valgt som arrangør da det første NM noen gang i akvakultur, er en fjær i hatten som vitner om en offensiv holdning og stor fokus på faget. Jeg må si jeg var skikkelig stolt da jeg kunne ønske Fem skoler fra like mange fylker velkommen til Inndyr og konkurransen om tittelen «Norges beste Akvakulturskole», henholdsvis Troms, Nordland, Trøndelag, Sogn og Fjordane og Rogaland.

Klikk for stort bilde Trond-Erlend Willassen

- Og når to av skolens elever gikk bort og vant hele NM, bekrefter bare at det faglige nivået ved skolen er meget godt, sier Olsen som også gir honnør til Gildeskål kommune, KIGOK og næringslivet i kommunen for støtte til arrangementet som har vært under forberedelse i to år.

Sølvplassen gikk til Trøndelag, representert ved Fredrik Eiternes og Petter Sommer fra Val videregående skole. Tredjeplassen gikk til rogalendingene Kristian Kloster og Henki Moland fra Strand videregående skole.

Offensiv holdning til må man også kunne si at fylkesrådet i Nordland har lagt for dagen når det gjelder naturbruksfagene-fagene.

- Vi har styrket denne utdanningen gjennom flere år. Vi har investert tungt i infrastruktur som bygg og nytt utstyr, men også i materiell og midler til rekrutering for Naturbruksfagene. De blå og grønne fagene er viktig i Nordland. Her på Inndyr har vi kanskje landets flotteste blå utdanning. Fiskens hus, brygga - og ikke minst det nye undervisningsfartøyet Oscar Sund som venter spent på, utgjør til sammen investeringer for mer enn 100 millioner kr, sier Olsen

Hun er svært glad for at søkertallene til faget er svært god: 39 personer søkte til skolen på Inndyr, til skolen på Sortland var det 17 søkere.

Klikk for stort bildeHer ser vi Asle Andersen i full gang med nødbøting av not. Trond-Erlend Willassen Skolekonkurranser er et prosjekt styrt av Worldskills Norge som er en ideell organisasjon. Og målet er nettopp å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Skolekonkurranse som metode skal også inspirere og motivere ungdommer til streve etter å nå yrkeskompetanse i verdensklasse. Kvaliteten på fagutdanning avspeiler kvaliteten i produksjon. Nordland fylkeskommune var med i forprosjektet til skolekonkurranser og har siden drevet det som eget prosjekt.

 

Klikk for stort bildeFylkesråden sammen med laget fra Meløy vgs og dommere på veiingsoppgaven. Elevene konkurrerte i øvelser som disseksjon av fisk, knuter og spleis, nødreparasjon av not, snittveiing og fett- og fargeprøve av laksen Trond-Erlend Willassen Skolekonkurranse er en arena for å knyte skole og arbeidsliv sammen. Under konkurransene benyttes det ressurser fra prøvenemnd, yrkesliv, lærlinger, elever og skolene på tvers i fylket og i Norge. Når alle disse funksjonene møtes blir det en arena for utveksling av kunnskaper, erfaring, behov, forståelse og fellesskap.

Klikk for stort bildeAlle deltakerne marsjerte inn i kulturhuset til stor applaus fra publikum Trond-Erlend Willassen