Vil samarbeide tettere for flere lærlinger

Klikk for stort bildeFruktbart møte.Fra venstre lærlingekoordinator i Widerøes, Monica Grimstad, Marylen Sundfær, som er direktør i Widerøe Aviation Academy, ledende teknisk instruktør Hans-Arne Vassbotn, fylkesråd Hild-Marit OlsenHans Petter Gregersen, direktør i Widerøe Technical Services og seksjonsleder Torild Nilsen i Nordland fylkeskommune. Trond-Erlend Willassen - Widerøes flyveselskap er svært dyktige og en av de største lærebedriftene vi har! Nå inngår vi et tettere samarbeid for å få enda flere unge ut i lære og samtidig bidra til å sikre bedriften de lærlinger de trenger, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap).

Fylkesråden besøkte Widerøes torsdag i deres hovedkontor på Langstranda i Bodø. Formålet med møtet var å orientere seg om bedriften generelt og behovet for lærlinger spesielt, samt orientere om lærlingegarantien.

Klikk for stort bildeLærling Gunnar Oftedal Olusen sammen med lærlingekoordinator i Widerøes Monica Grimstad og fylkesråd Hild-Marit Olsen Trond-Erlend Willassen Dialog og drahjelp

Widerøe satte pris på dialogmøtet.

- Vi hadde et interessant og lærerikt møte, som endte meg at vi ble enige om å samarbeide tettere i arbeidet om læringer i framtiden. Widerøe vil ha et økende behov for lærlinger innen flyfag i årene som kommer. Vi har også behov for lærlinger innen kontorfag, IKT, reiseliv og logistikk. Vi trenger mest drahjelp i reiselivsfaget hvor vi ønsker lærlinger på Mo, Mosjøen, Leknes og Skagen, samt i logistikkfaget hvor det er vanskelig å få lærling i hele landet, sier Marylen Sundfær, som er direktør i Widerøe Aviation Academy.

Klikk for stort bildeFylkesråd Hild-Marit Olsen i samtale med lærling Håvard Storteig Trond-Erlend Willassen Lærlingen er fremtiden

Widerøe er med sine 85 år Norges eldste flyselskap. De står for 400 daglige avganger til 49 destinasjoner i Norge, samt 8 internasjonale.

- Lærlingene er kort og godt fremtiden vår, uten dem vil det ikke gå, sier lærlingekoordinator Monica Grimstad, som reiser land og strand rundt for å framsnakke Widerøe som lærebedrift. Hun sier at det ikke bare er karakterene som selskapet ser på når de knytter til seg lærlinger, men også personlighet og holdninger.

- Det er slik at bedriften og våre instruktører/faddere også har noe å lære hos de som kommer til oss som lærlinger. Lærlingeordningen er en ressurs for oss, ikke en belastning, sier Hans Petter Gregersen, som er direktør i Widerøe Technical Services.

Klikk for stort bildeSjef på verkstedet Terje Myran orienterer Hild-Marit Olsen og Torild Nilsen. Trond-Erlend Willassen Kan dobles

Widerøe har over 3000 ansatte spredt av hele landet, av disse jobber 524 i Bodø. Antall lærlinger i bedriften per i dag er 32 hvorav brorparten er i Bodø. I tiden fremover vil dette tallet kunne dobles, særlig hvis man klarer å få lærlinger innen kontorfag, IKT, reiseliv og logistikk.

-Jeg er imponert og ikke så rent lite stolt over å få oppleve innsiden av dette flyselskapet, som har så stor betydning i vår region. Jeg håper at vi nå ved felles hjelp skal kunne utnytte enda bedre det store potensialet som ligger i Widerøe som lærebedrift, avslutter Hild-Marit Olsen.

Klikk for stort bildeHild-Marit Olsen sammen med ledende teknisk instruktør Hans-Arne Vassbotn i flysimulatoren. Trond-Erlend Willassen