VGS Sortland - Naturbruk

Klikk for stort bilde

På den tradisjonsrike skolen på Kleiva tilbyr vi grunnleggende naturbruksutdanning innenfor landbruk, hestehold, skogbruk, fiske/fangst og akvakultur.
Fordyping foregår gjennom agronomutdanninga, vg2 landbruk og vg2 Akvakultur.

Har du interesse for naturen? Har du praktisk håndlag? Liker du å samarbeide med andre? Synes du det er viktig å vise omsorg for mennesker, dyr og miljø? Liker du å arbeide ute? Da er dette plassen for deg.
 

Yrkesutøvere innen naturbruk kan arbeide i store og små foretak eller være selvstendig næringsdrivende. Arbeidsplassene er fordelt over hele Norge, og naturbrukskompetanse er også etterspurt i internasjonal sammenheng. Naturbruk er en bærebjelke og grunnlag for bosetting, sysselsetting og verdiskapning. Kunnskap om naturbruk er helt sentralt for å løse de globale miljøutfordringer verden står overfor i framtida.

Utdanning innen naturbruk kvalifiserer deg til et vidt spekter av yrker og jobber.
Velger du å gå naturbruk kan det være et springbrett til en mengde forskjellige yrker.
Det kan være vanskelig å vite hva man skal bli når man er tenåring, men det viktigste er å velge noe som gjør veien mot målet artig og interessant.

Listen over yrker man kan velge mellom etter naturbruk er lang, men på naturbruk.no finner du mer informasjon og flere eksempler.

 

Profiler i utdanninga

Skolen tilbyr muligheter til at elevene kan legge sitt eget løp i den videregående utdanninga.
Ved å bruke yrkesfaglig fordypningsfag det første året, og dessuten de muligheter læreplanen gir til variasjon, ønsker vi å legge til rette for spesialisering i opplæringa slik:
Grønn: Landbruk, gartneri, skogbruk
Blå: Akvakultur, fiske og fangst
Gul: Hest og fritidsdyr

Hospitering

Hvis det høres spennende ut men kanskje du enda er litt usikker. Da kan vi tilby hospitering slik at du kan bli nærmere kjent med våre tilbud. Da kommer du hit for en, eller to dager, og får ett nærmere innblikk i hva vi gjør, og hvordan vår hverdag er. Vi legger opp til litt omvisning, litt praktisk deltakelse, og blir du i to dager får du overnatte på vårt internat og får sjekket ut hva det innebærer.
Mer informasjon kan du få ved å kontakte skolen, post.sortland@vgs.nfk.no

Klikk for stort bilde

Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Nils Ragnar Stensø Skjørholm
Avdelingsleder Kleiva